palestne

1. Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη

 

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών καταδικάζει την ακραία βία που ασκείται από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και απαιτεί την άμεση παύση κάθε εχθρότητας εκεί και σε άλλα παλαιστινιακά εδάφη.

Για πάνω από εξήντα χρόνια, με όλο και πιο υποβαθμισμένες συνθήκες ζωής, ο παλαιστινιακός πληθυσμός υποφέρει καθημερινά στην κατάσταση απαρτχάιντ: παράνομη απαλλοτρίωση, βάναυση κράτηση, διακρίσεις, παρενόχληση, σημαντικοί περιορισμοί στην πρόσβαση σε θεμελιώδη δικαιώματα … Η συστηματική βία, την οποία υφίστανται χιλιάδες Παλαιστίνιοι άνδρες και γυναίκες κάθε μέρα, πρέπει να σταματήσει αμέσως, και η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει σιωπηλή.

Οι ισραηλινές αρχές, βασιζόμενες στο στρατό τους, έχουν εντείνει πρόσφατα την κλιμάκωση της βίας και τις βίαιες επιθέσεις στα δικαιώματα των Παλαιστίνιων αμάχων. Πριν από μία εβδομάδα, αγνοώντας όλες τις διεθνείς εκκλήσεις, το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση στη Γάζα που ονομάζεται «Επιχείρηση Προστατευτική Αιχμή», η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή πολλών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στις (ήδη επισφαλείς) παλαιστινιακές υποδομές.

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας, και αποφασιστικά απαιτεί την άμεση παύση όλων των επιθέσεων. Ως εκ τούτου απαιτεί επίσης από τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει ως προς την εκπλήρωση των ηθικών υποχρεώσεών της ως προς την προστασία του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού, και να εργαστεί συντονισμένα για να εξασφαλίσει την αναζήτηση ευθυνών και τη δίωξη των υπεύθυνων για τη σφαγή.

 

Γυναίκες του Κόσμου, είμαστε σε πορεία μέχρι να είμαστε όλες ελεύθερες!

15 Ιουλίου 2014

 paleestina livre

 

2. Ένωση Επιτροπών Παλαιστίνιων Γυναικών

Επείγουσα έκκληση για δράση

Η ένωση των Επιτροπών Παλαιστίνιων Γυναικών ως μία από τις πιο ενεργές γυναικείες οργανώσει στην Παλαιστίνη κάνει έκκληση για επείγουσες δράσεις σε όλο τον κόσμο για να σταματήσουν οι σφαγές και η μαζική στρατιωτική βία εναντίον του λαού μας. Αυτή η συνεχής φάση μαζικής καταστολής που ξεκίνησε στα μέσα του Ιουνίου, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο σύνολο της Δυτικής Όχθης και άρχισε μια εκστρατεία σύλληψης ανθρώπων, κατεδαφίσεις σπιτιών και μαζικές δολοφονίες. Στο Al-Quds (Ιερουσαλήμ), μια ομάδα εποίκων απήγαγε το παιδί MohammedAbuKhdeir και το έκαψαν ζωντανό. Για όγδοη ημέρα Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται υπό απίστευτες μαζικές στρατιωτικές επιθέσεις με τα ισχυρότερα όπλα στον κόσμο, οι σφαγές δεν σταματούν στη Γάζα. Ο αριθμός των μαρτύρων αυξάνεται κάθε λεπτό, χιλιάδες άνθρωποί μας έχουν εκτοπιστεί ή τραυματιστεί, όλα αυτά τα εγκλήματα συμβαίνουν με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών κρατών καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ. Περισσότεροι από τους μισούς μάρτυρες είναι γυναίκες και παιδιά, ακόμα και το σπίτι φροντίδας ανάπηρων κοριτσιών δέχθηκε επίθεση και καταστράφηκε από ρουκέτες, και τα σώματά τους κόπηκαν σε κομμάτια.

Είναι ώρα να σταματήσουμε να μετράμε θύματα στην Παλαιστίνη και να υποστηρίξουμε τον αγώνα και την αντίσταση του λαού μας μέχρι την ελευθερία και την ανεξαρτησία, είναι ώρα να δράσουμε για να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα, να αναλάβουν την ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους μας και να σταματήσουν αμέσως τον επιθετικό πόλεμο εναντίον μας. Αυτό ξεκινάει με την προσωρινή διεθνή προστασία από τη σιωνιστική αποικιοκρατική δύναμη.

Με αυτό το κάλεσμα στέλνουμε επίσης τις ευχαριστίες μας σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες, ομάδες, οργανώσεις, συνδικάτα, κόμματα και κινήματα που άρχισαν τις δράσεις τους σε πολλά σημεία, εξαρτόμαστε από την υποστήριξή σας.

Με αλληλεγγύη,

Ένωση Επιτροπών Παλαιστίνιων Γυναικών

15/7/2014

 

 

3. Δελτίο Τύπου της Ένωσης των Επιτροπών Παλαιστίνιων Γυναικών (UPWC)

Ζωή για την Παλαιστίνη και ελευθερία για τους ανθρώπους μας

Ο σιωνιστικός κατοχικός στρατός, με επικεφαλής την κυβέρνηση των εποίκων, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου κατά του λαού μας. Διαπράττουν το ένα έγκλημα πίσω από το άλλο, σφαγές, στοχεύουν γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένους και οικογένειες, επιτίθενται στα ξύλινα σπίτια της γης μας, παραβιάζοντας το δικαίωμα του λαού μας να ζουν με ασφάλεια. Κάνουν χρήση των πιο ισχυρών μέσων δολοφονίας: αεροσκάφη, τανκς και προηγμένους πυραύλους.

Ο αριθμός των μαρτύρων πλησιάζει τους 200, οι μισοί από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ πάνω από χίλιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Και όμως ο κατοχικός στρατός εξακολουθεί να σκοτώνει, να επιτίθεται στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και να καταστρέφει τα σπίτια των οικογενειών βγάζοντάς τες στο δρόμο την ώρα που θρηνούν τους νεκρούς τους. Καταστρέφουν τα σπίτια τους πάνω από τα κεφάλια τους και ιδρύματα που παρέχουν φροντίδα σε άτομα με αναπηρία.

Στη Δυτική Όχθη, και στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, συνεχίζουν την εκστρατεία καταστολής, τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια εναντίον του λαού μας. Εισβάλλουν στα σπίτια μας, στα ιδρύματα και συλλαμβάνουν κόσμο. Τώρα έχουν αναβαθμίσει τα σιωνιστικά τους  εγκλήματα σε άλλο επίπεδο με την απαγωγή ενός παιδιού, του MohammedAbuKhudair, το οποίο έκαψαν ζωντανό. Και ακόμα ο αριθμός των μαρτύρων, των τραυματιών, των κρατούμενων και των εκτοπισμένων βρίσκεται σε άνοδο.

Όλα αυτά συμβαίνουν με την υποστήριξη των κυβερνήσεων του δυτικού ιμπεριαλισμού. Αυτές οι κυβερνήσεις θεωρούν την  ελευθερία, την ανεξαρτησία και την απελευθέρωση του λαού μας και τη γη μας ως απειλή για τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Τα εγκλήματα της Κατοχής επιτρέπεται να συνεχιστούν, όλα με την ύποπτη σιωπή των αραβικών καθεστώτων.

Εμείς στην Ένωση Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών του (UPWC) συμμετέχουμε σε μια μάχη αφοσίωσης και αντιπαράθεσης. Συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εναντίον των ανθρώπων μας και της γης μας, και να καταδικάζουμε την υποστήριξη της Δύσης και την πολιτική συγκάλυψης που παρέχεται για τα εγκλήματα της κατοχής, ανεξάρτητα από το αν η στήριξη είναι σαφής και άμεση ή συγκαλυμμένη. Επιβεβαιώνουμε το δικαίωμα αντίστασης του λαού μας απέναντι στον εποικισμό στην Παλαιστίνη και επιμένουμε στο δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια από τα οποία εκτοπίστηκαν. Επιπλέον  το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πλήρη κυριαρχίακαι την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του.

Καθώς η αναπόφευκτη νίκη μας πλησιάζει, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους ανθρώπους μας, μέσω των μηχανισμών μιας σαφούς δικαίωσης για τα δικαιώματά μας στη γη μας. Ζητούμε επίσης μια προσωρινή διεθνή δύναμη προστασίας για τους ανθρώπους μας και την επίρριψη ευθυνών στους σιωνιστές εγκληματίες πολέμου.

Είναι ώρα για τη διεθνή κοινότητα να πάψει να διεκδικεί μια ειρηνευτική διαδικασία, η οποία ωφελεί μόνο την Κατοχή, επιτρέποντάς της να ενισχύει τον έλεγχο επί της γης μας και να υιοθετεί ρατσιστικές πολιτικές μέσω ενός συστήματος απαρτχάιντ, το οποίο είναι το πιο άσχημο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Επικροτούμε την αντίσταση του λαού μας σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της και χαιρετίζουμε τους νέους άνδρες και γυναίκες που εξεγείρονται σε όλα τα μέρη της Παλαιστίνης. Χαιρετίζουμε επίσης τους αραβικούς λαούς και όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους σε εμάς.

Καλούμε επίσης:

  • Την παλαιστινιακή ηγεσία να αναλάβει το καθήκον της ενότητας του λαού μας, προστατεύοντας το σκοπό μας. Μια ηγεσία που εργάζεται για την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον αγώνα, και συνεπώς, να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και τη συνεργασία σε θέματα ασφαλείας με την Κατοχή, που είναι εις βάρος του λαού μας και του αγώνα τους.
  • Καλούμε τις μάζες του λαού μας να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα και την άμεση αντιπαράθεση με την Κατοχή. Καλούμε να επιτύχουν τη νίκη για τους ανθρώπους μας και το σκοπό μας και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες των μαρτύρων μας, των τραυματιών μας, των κρατουμένων, των θρηνούντων, των ορφανών μας και των άστεγων του λαού μας.
  • Καλούμε τις παλαιστίνιες γυναίκες να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες για εθνικές εκδηλώσεις και να αυξήσουν την αγωνιστικότητα τους, προσφέροντας θετικά πρότυπα για τις γυναίκες και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
  • Από τους ανθρώπους του ελεύθερου κόσμου και τους αραβικούς λαούς ζητάμε να επιδείξετε μεγαλύτερη ακόμη αλληλεγγύη μέσα από δράσεις, και να ασκήσετε πίεση στις κυβερνήσεις σας να παράσχουν πραγματική υποστήριξη στον αγώνα του λαού μας και στη λογοδοσία των σιωνιστών εγκληματιών πολέμου.
  • Καλούμε για την επέκταση της εκστρατείας μποϊκοταρίσματος του σιωνιστικού κράτους του «Ισραήλ» και την επιβολή κυρώσεων και εκποίησης σε παγκόσμιο, εθνικό και αραβικό επίπεδο. Καλούμε για μια μαζική εκστρατεία για μποϊκοτάζ του « Ισραήλ».

 

Ζωή για τους ανθρώπους μας, παρά τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εναντίον τους.

Δόξα, αιωνιότητα και αφοσίωση στους μάρτυρές μας.

Θεραπεία των τραυματιών μας και ελευθερία στους φυλακισμένους μας.

Ένωση των Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών

13/07/2014