Ενημέρωση, ανάλυση,  μόρφωση, ανταλλαγή ιδεών, συσπείρωση, καταγγελία, για θέματα που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των γυναικών, έρχεται να προσφέρει η ιστοσελίδα μας. Η πρωτοβουλία ανήκει σε γυναίκες που έχουμε συνεργαστεί γύρω από θέματα γυναικείων δικαιωμάτων.

Αφετηρία στάθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα των γυναικών που, παρ’ ότι η οικονομική κρίση έχει οξύνει, όλο και περισσότερο παραμερίζονται ως ήσσονος σημασίας.

Σκοπός μας είναι η δυναμική παρουσία στο δημόσιο χώρο, για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των γυναικών, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας. Έννοιες συνυφασμένες με τις εμπειρίες μας και τη θέση του φύλου μας στην καπιταλιστική-πατριαρχική κοινωνία. Θέλουμε να αντεπιτεθούμε στην προσπάθεια περιθωριοποίησης των γυναικείων δικαιωμάτων μας που εμφανίζεται από πολλές πλευρές, να αντισταθούμε σε αναχρονιστικές ιδέες που στοχεύουν να αποδομήσουν τα κεκτημένα μας και να διεκδικήσουμε πραγματική ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ιστοσελίδα μας φιλοδοξούμε να γίνει χώρος έκφρασης και διαλόγου καθώς και ανάδειξης των προβλημάτων της καθημερινότητας, με τη συμμετοχή των γυναικών τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική σφαίρα. Ως τέτοια θέλουμε να βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των γυναικών σε αυτή τη δύσκολη εποχή, καθώς και να συμβάλει τόσο στην ισότητα των δύο φύλων όσο και στον αγώνα για την κοινωνική μας απελευθέρωση.

Επιδιώκουμε το εγχείρημά μας να αγκαλιάσει όλες τις γυναίκες που συμμερίζονται με οποιονδήποτε τρόπο τους στόχους μας για κοινωνική δικαιοσύνη και να συμβάλουν στην ενημέρωση αλλά και στη διάδοση της ύπαρξής της, ώστε να γίνει χρήσιμο εργαλείο.

Η ιστοσελίδα διευθύνεται από συντακτική επιτροπή που είναι ανοιχτή σε νέες συμμετοχές από γυναίκες που επιθυμούν να συμβάλλουν έμπρακτα στην καθημερινή λειτουργία  της.

 

Η συντακτική επιτροπή,

με κέφι και ενθουσιασμό για την ωραία αυτή προσπάθεια.