“Με τα όλα μας οι εαυτοί μας, Eαυτοί μας με
τα όλα μας”: Ανοιχτό Συμμετοχικό Εργαστήριο
για την Εκπαίδευση, τη διαφορετικότητα, το
φύλο (gender), τη σεξουαλικότητα // Open
workshop on education, difference, gender
and sexuality

Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και ξεχωριστός. Δεν υπάρχει κανένας σαν εσένα.

Πως μπρούμε να έχουμε μια κοινωνία που δέχεται τη δική μας διαφορετικότητα αν δεν δεχόμαστε εμείς τη διαφορετικότητα του άλλου; Μπορεί εσύ να νιώθεις διαφορετικός στο τι φοράς, πως μοιάζεις, τι νιώθεις, πως σκέφτεσαι, πως λειτουργείς, τι θέλεις και τι πιστεύεις.

Πώς όμως μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία που αγκαλιάζει “τη διαφορετικότητα” (το δικαίωμα κανείς να είναι ο εαυτός του) αν δε μας το μαθαίνει η κοινωνία αυτό, ξεκινώντας από τα πρώτα μας “σχολεία” και συνεχίζοντας στο σχολείο που είναι η ζωή; Τι λένε σήμερα “τα σχολεία” για τη διαφορετικότητα, και τι ΔΕΝ λένε (στην Ελλάδα και αλλού); Τι κάνουν για τη διαφορετικότητα, τι ΔΕΝ κάνουν; Ποια τα προβλήματα που εντομίζουμε και ποιες είναι οι συνέπειές τους;

Σε καλούμε να συμμετάσχεις σε μια ευήμερη ανοιχτή ομάδα όπου μοιραζόμαστε σκέψεις και βιώματα για το πως ζούμε (ή όχι) τη διαφορετικότητά μας, ξεκινώντας από τη διαφορετικότητα του φύλου (gender) και της σεξουαλικότητας, και φτάνοντας εκεί που αγκαλιάζει το βίωμα του καθενός μας και τη δυνατότητα να είμαστε “διαφορετικοί”, να είμαστε…οι εαυτοί μας.

Στα πλαίσια αυτού, θα προτείνουμε μαζί ιδέες και τρόπους ζωής για το πως ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει στο να είναι η κοινωνία γύρω μας ένα “σχολείο για τη διαφορετικότητα”.

Πιλοτικό εργαστήριο στο ΕΜΠΡΟΣ (στο πρόγραμμα δράσεων του 4day stand Queer Festival), που ευχόμαστε να συνεχίσει σε βάθους χρόνου.

Ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες, φύλα, επαγγέλματα, φυλές, θρησκείες, σεξουαλικότητες κτλ

Παρακαλούμε στείλτε για να δηλώσετε συμμετοχή στο cpt012@gmail.com με 2-4 προτάσεις για το γιατί θέλετε να συμμετάσχετε στο εργαστήριο. Όλοι θα είναι δεκτοί στο εργαστήριο. Οι απαντήσεις αυτές δεν είναι για να γίνει επιλογή, αλλά για να γνωριστούμε.

Μπορείτε να έρθετε και χωρίς το μέηλ στο εργαστήριο αλλά μας βοηθά στην οργάνωση να έχουμε την απάντησή σας μέχρι την Παρασκευή 10 Μάη στις 8μμ.

Το εργαστήριο αυτό είναι ανοιχτό στη διαφορετικότητα της γλώσσας. Στείλτε μας αν δε μιλάτε ελληνικά και θα θέλατε να συμμετάσχετε στο εργαστήριο, και τη γλώσσα στην οποία θα θέλατε να μιλήσετε.

Αναμένωντας να σε γνωρίσουμε!

Οργάνωση-Συντονισμός: Χριστίνα Θωμοπούλου

Το εργαστήρι είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 11/5, 11.00-14.00