Η 18η Οκτωβρίου είναι η Πανευρωπαϊκή ημέρα Καταπολέμησης του Trafficking. Γι’ αυτό το σκοπό η εταιρεία Λυκόφως διοργανώνει μαζί με τον Εθνικό Συντονιστικό Μηχανισμό Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και το ελculture.gr μια βραδιά αφιερωμένη στο ευαίσθητο θέμα, προσφέροντας μια έκτακτη παράσταση με δωρεάν προσκλήσεις του έργου “Αόρατη Όλγα” στις 19.30 στο θέατρο Θησείον. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και ενημέρωση από αρμόδιους φορείς. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην “Αόρατη Όλγα” του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη γινόμαστε μάρτυρες της συγκλονιστικής ιστορίας μιας νεαρής μετανάστριας που πέφτει θύμα του Trafficking. Οι σκοτεινές διαδρομές ενός ολόκληρου μηχανισμού, που δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει από το αδιέξοδό της. Ο ρόλος της μετανάστριας (το οποίο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες), χάρισε στη Λένα Παπαληγούρα το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τη σπουδαιότερη γυναικεία ερμηνεία το έτος 2012.

Το έργο, μαζί με το Άουστρας ή Η Αγριάδα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία Γιάνη Καλαβριανού, παίζονται σε κοινή παράσταση με τίτλο ΞΕΝΟΣ. Τα δύο έργα, που γράφτηκαν ως ανάθεση από το Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Emergency Entrance που υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά μόνο με προσκλήσεις. Δηλώστε συμμετοχή για διπλές προσκλήσεις στέλνοντας e-mail στο info@elculture.gr  με θέμα “Διαγωνισμός Anti-Trafficking”, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα σχόλιο σχετικά με το θέμα του Trafficking.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες

Τουρναβίτου 7, Ψυρρή 10553, ΑΘήνα, +302103255444

Παρασκευή 18/10 στις 19:30

Πηγή: ελculture