Η Χάρις Τσεκούρα παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με τίτλο «Αντιγόνη Τ.» (ζωγραφική και κόσμημα) στην Titanium Yiayiannos Gallery  από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για την έκθεση από την καλλιτέχνη:

Η γυναίκα χωρίς καταφύγιο, μόνη σε κάθε πίνακα, στη φυσική της υπόσταση. Η γύμνια της βαρύνει ακόμα περισσότερο τη μεγαλειώδη ύπαρξή της. Πέρα από την εξωτερική της αναπαράσταση, διεγείρει συναισθήματα όσο και η ίδια η φύση. Τα δέντρα, οι γκρεμοί περιέχονται σ’ αυτά τα σώματα. Οι φόρμες ξεκάθαρες, οι σκιές καθαρές, όλα ευανάγνωστα, πάνω από τις πλούσιες σε χρώμα επιφάνειες. Οι φιγούρες κυριαρχούν σε κάθε πλάνο, χωρίς ομίχλες, φορτισμένες από την ίδια τους τη φύση. Ποζάρουν με την υπεροχή της κορυφής ενός βουνού και ονειρικές μαζί, μοιράζονται μαζί μας το δέος και την ποιητικότητά τους στα άχραντα των μυστηρίων της ίδιας της ζωής.

Λίγα λόγια για την έκθεση από την τεχνοκριτικό Ντόρα Ρογκάν:

Η ακτινοβολούσα σε χρώμα γυναικεία μορφή, ολοζώντανη παρουσία σε παράστημα και σε σθένος, ιδιαίτερα κινητική παρά την φαινομενική μόνο ακινησία της, μας προκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση, κάθε φορά που θα μαγνητισθούμε από την χυμώδη ανατομία της.

Αυτή, καθαυτή, η ένταση των χρωμάτων όπως και η δυναμική των χρωματικών αντιθέσεων ακόμη και στους απειροελάχιστους τόνους, πλάθουν μορφές που καταργούν τις δεδομένες δύο διαστάσεις της φέρουσας επιφανείας, για να τις εκτινάξουν στον περιβάλλοντα χώρο. Και αυτό, με μιαν ιδιωματική κινητικότητα, ενορχηστρωμένη μεσ’ από έναν άφαντο αλλά υπαρκτό μουσικό ρυθμό.

Titanium Yiayiannos Gallery, Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα