Σε μία νέα υβριστική αναφορά του κατά της υπουργού αρμόδιας για την ενσωμάτωση των μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, ο γερουσιαστής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Καλντερόλι δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει «ουραγκουτάγκο», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού.

«Όποτε την βλέπω μου έρχεται αναγκαστικά στον νου ένας ουραγκουτάγκος», δήλωσε ο Καλντερόλι αναφερόμενος στην Ιταλίδα υπουργό, η οποία έλκει την καταγωγή της από το Κογκό, είναι μαύρη και ασκεί το επάγγελμα της γιατρού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο στελέχη της Λέγκα επιτίθενται, φραστικά, στην Κιέντζ. Στο παρελθόν την είχαν χαρακτηρίσει «μπόγκο -μπόγκο», με αναφορά σε αφρικανικούς χορούς.

Σε άμεση αντίδρασή της, η Ιταλίδα υπουργός απάντησε ότι δεν λαμβάνει υπόψη τα λόγια του Καλντερόλι και δεν τα θεωρεί προσωπική προσβολή, αλλά λυπάται για την εικόνα της Ιταλίας που καλλιεργείται στο εξωτερικό ένεκα των δηλώσεών του.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αναφέρθηκε στην υπόθεση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υπογραμμίζοντας πως: «οι δηλώσεις του Καλντερόλι ξεπέρασαν κάθε όριο και είναι σαφώς απαράδεκτες. Σεσίλ συνέχισε να εργάζεσαι, είμαστε όλοι στο πλευρό σου!».

Ερωτηθείς σχετικά με την νέα του επίθεση κατά της Κιένζτ, ο ίδιος Γερουσιαστής δήλωσε ότι «ήταν μόνο ένα συμπαθητικό αστείο» και ότι «πρόκειται για καλή υπουργό, αλλά για το Κονγκό».

Πολλά μέλη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και χιλιάδες πολίτες, μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter, ζητούν την παραίτηση από την γερουσία του Ρομπέρτο Καλντερόλι, ο οποίος έχει εκλεγεί, μάλιστα, στην αντιπροεδρία του σώματος.

Πηγή: tvxs

 

Διαβάστε ακόμη

Αυτή πήρε την ιταλική υπηκοότητα