Έγινε στις 13-11 στον Άρειο Πάγο η αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου για την Σανιέ Οσμάνογλου, η οποία έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης για τον φόνο του συζύγου της το 2003, χωρίς να ληφθεί υπόψιν ότι η πράξη έγινε σε κατάσταση αυτοάμυνας. Την απόφαση του Αρείου Πάγου θα έχουμε μέσα σε διάστημα 2-4 μηνών, σύμφωνα με την εκτίμηση του αναιρεσιολόγου δικηγόρου, ενώ η επανάληψη της δίκης στο Εφετείο θα γίνει εφόσον ο Άρειος Πάγος δεχθεί τα νομικά επιχειρήματα της αναίρεσης. Εάν και εφόσον αποφασιστεί δεύτερη εκδίκαση από το Εφετείο, αυτή θα ορισθεί αρκετά μακριά, ίσως και σε ένα χρόνο. Στο μεταξύ, έχει γίνει αίτημα προσωρινής αποφυλάκισης της Σανιέ.

Για πλήρη ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση, βλ. Παλαιότερη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας μας, Μαρτίου 2012, η οποία είναι αναρτημένη και στο Φύλο Συκής

Η αναίρεση απαιτούσε παράβολο 2000 ευρώ, ενώ ο αναιρεσιολόγος μας έκανε έκπτωση 300 ευρώ, τα οποία ήταν η δική του συμβολή. Συνεπώς, μαζεύονται 1700 ευρώ, είμαστε ήδη κοντά στην ολοκλήρωση του εράνου, αλλά παρακαλούμε όποια-όποιον μπορεί να συμβάλει, να στείλει μέιλ στο info@fylosykis.gr, για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες. Η συλλογή των χρημάτων αυτή τη δύσκολη εποχή έγινε σε συνεργασία της Πρωτοβουλίας μας με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη.

Αθήνα, 14-11-12