της Συντακτικής Ομάδας

Νέο κρούσμα απενοχοποίησης του βιασμού, από πνευματικούς ανθρώπους, που αποδίδουν το γυναικείο σώμα βορά στις σεξουαλικές ορέξεις των ανδρών, και αρνούνται την αυτονομία του. Ο κύριος Κουμανταρέας, την ίδια ώρα που στηλιτεύει το φασισμό και την επίθεση που ο ίδιος δέχθηκε από όντα με ξυρισμένα κεφάλια, χωρίς αναπνοή συνεχίζει «…κάποιες φορές το κράτος βιάζει τον ανυπεράσπιστο πολίτη παρά τη θέλησή του. Ενώ άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει…», αναπαράγοντας έτσι μια άλλη, διαχρονική μάλιστα και πανάρχαια επιθετικότητα εναντίον των γυναικών, στην εκπομπή της ΝΕΤ για την πολιτική και ρατσιστική βία. Παρά την αντίδραση της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, ο ίδιος αρνήθηκε έστω και να ζητήσει συγνώμη για τη δήλωσή του.

Δηλαδή ο βιασμός «μπορεί» κάποιες φορές να είναι παρά τη θέληση, είτε του πολίτη είτε της γυναίκας, αλλά μπορεί και να μην είναι. Τι οξύμωρο σχήμα! Και εις ανώτερα λοιπόν, αυτά λένε και οι φασίστες που θεωρούν ότι «μπορεί» ο κάθε ένας που του ανοίγουν το κεφάλι και να το θέλει, όπως «μπορεί» επίσης και η γυναίκα. Τέτοια στηλίτευση του φασισμού!!!!!!!!!

Έτσι, μαζί με τον κ. Τσόκλη που πριν κάτι χρόνια είχε κάνει δηλώσεις, επίσης σε συζήτηση στην κρατική τηλεόραση, που απενοχοποιούσαν τον βιασμό, ωθούσαν σ’ αυτόν και καλούσε να καταδικάζεται όχι ο βιαστής, αλλά η κοπέλα που «ντύνεται προκλητικά», μπαίνει στο πάνθεον των «πνευματικών ανθρώπων» που διαπλάθουν τις συνειδήσεις των Ελλήνων με τις πιο επιθετικές επιταγές της πατριαρχίας.

ΑΙΣΧΟΣ!

 

ολόκληρο το βιντεάκι στο σάιτ της εκπομπής

η ομιλία του ξεκινάει στο 33΄ ενώ η επίμαχη ατάκα ακούγεται περίπου στο 37.΄