Στη 1 Νοεμβρίου η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιτρέπει στους γονείς να μην δηλώσουν το φύλο του νεογέννητου παιδιού τους στο πιστοποιητικό γέννησης του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς 1 στα 1.500 παιδιά γεννιέται χωρίς σαφώς προσδιορισμένα γεννητικά όργανα και πολλά intersex άτομα δεν αναπτύσσουν χαρακτηριστικά συγκεκριμένου φύλου μέχρι κάποια ηλικία. Μέχρι τώρα στις περιπτώσεις αυτές, οι γονείς ήταν αυτοί που “όριζαν” το φύλο του παιδιού.

Νωρίτερα φέτος, τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν τις επεμβάσεις “διόρθωσης” στις περιπτώσεις των intersex ατόμων καθώς τις περισσότερες φορές δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στο ίδιο το άτομο παρά το βοηθά.

Ο γερμανικός νόμος ορίζει πως όταν ένα παιδί δεν μπορεί να προσδιοριστεί στο θηλυκό ή το αρσενικό φύλο, το πιστοποιητικό γέννησης θα συμπληρώνεται χωρίς την πληροφορία αυτή.

“Είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση, αλλά δεν είναι αρκετή. Ανεπιθύμητες επεμβάσεις πολύ πιθανόν να συνεχιστούν να γίνονται στην Γερμανία με καταστροφικές συνέπειες για τα intersex άτομα.” δήλωσε η διεύθυνση της ILGA-Europe.

Δεν είναι όμως η πρώτη κίνηση που έχει γίνει από κράτος υπέρ των intersex ατόμων. Η Αυστραλία ήταν η πρώτη χώρα στον πλανήτη που επέτρεψε την επιλογή του “τρίτου φύλου” η την επιλογή “Χ” στα διαβατήρια το 2011.

Πηγή: thessrainbowyouth