Δυναμική η παρουσία γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων στην οδό Ερμού, με συνθήματα, εκφώνηση ανακοινώσεων, διανομή φυλλαδίων και χαιρετισμούς. Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών ήταν πολύ δυναμικές και αγωνιστικές, όπως μας έχουν συνηθίσει τους τελευταίους μήνες με τις καθημερινές κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι ομάδες που συνυπέγραφαν την έκκληση είχαν παρουσία στην εκδήλωση, πάνω από 200 άτομα. Τα φεμινιστικά συνθήματα, για τη βία κατά των γυναικών, την πατριαρχία, τις διακρίσεις στην εργασία, έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εμπορική κίνηση της περιοχής και το μήνυμα, στις διερχόμενες και διερχόμενους, ότι η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή, είναι μέρα αγώνα.

Την εκδήλωση ακλούθησε πορεία προς τη Βουλή, με διαρκή συνθήματα. Το επίδικο βέβαια, σ’ αυτή τη διαδήλωση όπως και σε κάθε δημόσια εκδήλωση γυναικείων οργανώσεων, είναι η σχέση ανάμεσα στην κρίση και την πατριαρχία, με τις φεμινίστριες να επιμένουν ότι η 8η Μάρτη πρέπει να καταγγέλλει κάθε μορφής πατριαρχία και να αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πλήττονται οι γυναίκες μέσα σε μια καινούρια κατάσταση. Η αυτονομία του γυναικείου σώματος και η καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της σημερινής κρίσης, είναι ένα διαχρονικό αίτημα που χρειάζεται διεκδίκηση και όχι υποταγή στις πατριαρχικές δομές της πολιτείας και των διαφόρων μορφών κινημάτων, όπως τονίζει και η σχετική ανακοίνωση της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση είχαν και τις δύο αυτές χροιές, μιας και πολλές γυναικείες ομάδες υπάγουν τα αιτήματα του φύλου στον γενικότερο αγώνα για την αλλαγή της κοινωνίας, ενώ άλλες υποστηρίζουν την ανάγκη για φεμινοποίηση του πολιτικού λόγου και ισότιμη ένταξη των φεμινιστικών αιτημάτων στους αγώνες για την κοινωνική αλλαγή και την ισότητα των δύο φύλων.