Φιλόδοξο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε όλη τη χώρα

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας που θα παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Το Κέντρο του Δήμου Καβάλας θα λειτουργεί στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9, πλησίον του Δημαρχείου και θα δύναται παράλληλα να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Το ευρύ πρόγραμμα της ΓΓΙΦ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών σε όλη τη χώρα περιλαμβάνει:

-Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από τη ΓΓΙΦ, εκ των οποίων λειτουργούν ήδη τα 11 και τα υπόλοιπα τρία αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία έως το τέλος του 2013.

-Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της ΓΓΙΦ σε όλη τη χώρα υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, όπως αυτό της Καβάλας, εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

-Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, εκ των οποίων λειτουργούν οι έξι.

-Την ήδη ενεργή Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, μέσω της οποίας προσφέρονται υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Τα εγκαίνια αύριο στις 12.30 θα χαιρετίσουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια και ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωνσταντίνος Σιμιτσής.

Πηγή: enet