της Σίσσυς Βωβού

Στις 8-11 του Νοέμβρη, πολλά κοινωνικά και συνδικαλιστικά κινήματα της Ευρώπης συναντιούνται στη Φλωρεντία, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου ευρωπαϊκού κοινωνικού χώρου, με σκοπό την ανάλυση, το συντονισμό και την εκπόνηση πολιτικής και διεκδικήσεων στο νέο τοπίο της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα βαριά τις χώρες του Νότου της Ευρώπης. (Περισσότερες πληροφορίες:  Αυγή)

Οι εργασίες περιστρέφονται γύρω από 5 άξονες, που αγγίζουν όλο το φάσμα δραστηριοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων.

  • Δημοκρατία στην Ευρώπη-αντίσταση στον νεοφασισμό
  • Οικονομία, χρέος, πολιτικές λιτότητας και εναλλακτικές πολιτικές.
  • Εργασία και άλλα κοινωνικά δικαιώματα.
  • Κοινωνικά αγαθά και δημόσιες υπηρεσίες
  • Μεσόγειος στην Ευρώπη και στον κόσμο (γεωπολιτικές εξελίξεις, ειρήνη στην Νότια Ευρώπη, αραβικές κινητοποιήσεις και επαναστάσεις).

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετέχουν στα σεμινάρια και τις συζητήσεις γύρω από αυτούς τους 5 άξονες.

Στην ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε ήδη στην Ελλάδα συμμετέχουν περίπου 20 κοινωνικές οργανώσεις, συνδικάτα και παρατάξεις, ενώ  παραμένει ανοιχτή για νέες συμμετοχές. Ήδη οργάνωσε ένα σεμινάριο για την κοινωνική αλληλεγγύη, με στόχο την δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών. Επίσης, στον άξονα δημοκρατία, προετοιμάζουμε παρεμβάσεις με θέμα την καταστολή και το κράτος έκτακτης ανάγκης, όσο και τις ακραίες μορφές καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως φυλάκιση οροθετικών γυναικών, φασιστικά πογκρόμ, βασανιστήρια σε αστυνομικά τμήματα, κακοποιήσεις ανθρώπων στις διαδηλώσεις από την αστυνομία.

► Η διοργάνωση εναλλακτικής συνόδου στην Ευρώπη την άνοιξη του 2013 έχει ήδη αποφασιστεί, ενώ στη Φλωρεντία θα καταληχθεί ο τόπος διεξαγωγής της. Υπάρχει ήδη πρόταση να οργανωθεί στην Αθήνα, κάτι που θεωρείται μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία τόσο για το συντονισμό των ευρωπαϊκών κινημάτων όσο και για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης στα κινήματα και το λαό της Ελλάδας. Η πιθανότητα αυτή συζητιέται ήδη σε βάθος στην ευρωπαϊκή επιτροπή της εναλλακτικής συνόδου.

http://www.firenze1010.eu

Πηγή: Αυγή

Για τη μετάβαση: Οργνώνουμε μετακίνηση με επιστροφή με την ανώτερη τιμή των 170 ευρώ ανά άτομο, με πούλμαν και καράβι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενίσχυσης – επιδότησης από το ευρωπαϊκό συντονιστικό του κινήματος για συντρόφους και συντρόφισσες που έχουν οικονομική δυσκολία, με προοπτική να κατέβει η τιμή του εισιτηρίου περίπου στο μισό και με ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση.

Παρακαλούμε για άμεση επικοινωνία των ενδιαφρερομένων. στα τηλέφωνα: 210-3378517 και 3378519, 10.00-15.00. 6976114478, 6944594869. Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν διαμονής σε κοινωνικούς χώρους και φιλοξενίας σε σπίτια καθώς και φθηνά χόστελ και πανσιόν.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ:

Αναχώρηση: Τετάρτη 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 13.00 από Αθήνα, Μετρό Μεταξουργείου. Φθάνουμε Πάτρα με αναχώρηση πλοίου στις 17.00.

Το πλοίο στην Ηγουμενίτσα 23.30 (για τυχόν νέους επιβάτες)

Φθάνουμε Ανκόνα Πέμπτη 8 Νοέμβρη 16.00. Συνεχίζουμε Φλωρεντία, όπου φθάνουμε 19.00.

Για τα καταλύματα θα κάνουμε ανακοίνωση σύντομα.Επιστροφή: Αναχώρηση από Φλωρεντία Κυριακή 11 Νοεμβρη, στις 09.00. Κράβι  από Ανκόνα στις 13.00. Φθάνουμε Αθήνα 12 Νοέμβρη στις 18.00

Η ομάδα εργασίας