Με τα φώτα νυσταγμένα και… στραβά μας βρήκε η περασμένη εβδομάδα. Βλέπεις η περασμένη εβδομάδα είχε απ’ όλα. Ομοφοβικές διαφημίσεις, υγιέστατες αντιδράσεις, τρελαμένους ακτιβιστές και ακτιβίστριες εκτός εαυτού με αυτά που είδαμε στις τηλεοράσεις μας, LGBT κόσμο να χλευάζει τις ακτιβίστριες, γιατί λέει είναι υπερβολικές και στο τέλος έρχεται η αποκορύφωση: ο κος Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος της ΟΦΑΕ, να δηλώνει σε δημοσιογράφο “ποιος πούστης έβγαλε αυτή τη διαφήμιση να πάμε να του κατεβάσουμε τα σώβρακα και να τον γαμήσουμε” και ότι “εμείς δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι, είμαστε άνθρωποι βιοπαλαιστές”…

Ναι αγάπη μου, καλά κατάλαβες, ο νταλικέρης είναι βιοπαλαιστής, ενώ εσύ είσαι απλά ανώμαλη. Αλλά ας τα πάρουμε όλα με μια σειρά.

 

Αγαπητέ κε Κενανίδη,

θέλω να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν και νταλικέρηδες που είναι αδελφές, προϊσταμένες, πουστάρες, που θα έλεγε και η Μαρκορά. Και αν θέλετε ζητήστε τα στοιχεία μου από το περιοδικό να μου στείλετε και εμένα εξώδικο. Δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι, αλλά σίγουρα υπάρχουν και μπορώ να σας το υπογράψω κιόλας. Αυτό όμως αγαπητέ δε πάει να πει κάτι. Κάνει καλά τη δουλειά του κάποιος ή κάποια; Ε τότε δε σου πέφτει λόγος για τη σεξουαλική του ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου του. Και στο κάτω κάτω, ένας gay μπορεί να είναι πολύ πιο αποδοτικός στην εργασία του και περήφανος, ενώ εσένα να μη σου πέφτει λόγος και πάλι.

Το να θίγεται κάποιος επειδή τον είπαν αδερφή είναι θέμα στερεότυπου και μίσους προς ότι χαλάει την εικόνα του πανίσχυρου αρσενικού. Μίσος και ενδόμυχος αντιφεμινισμός. Και το συναντάμε σε όλα τα ταξικά και μορφωτικά επίπεδα. Α, και για να μη το ξεχάσω, εκεί που αναφέρεις ότι οι νταλικέρηδες θέλουν να κατεβάσουν τα σώβρακα από τους πούστηδες και να τους γαμήσουν, αυτό δε τους κάνει επ’ ουδενή στρέιτ. Πούστης είναι και αυτός που γαμιέται και αυτός που γαμάει, το ‘πιασες;

Γιατί όμως βρε πουλάκι μου όλος αυτός ο φόβος και το μίσος;

Πολύ απλά γιατί έτσι μας μάθανε. Και εσένα και εμένα. Βλέπεις στην ίδια κοινωνία μεγαλώσαμε. Τα ίδια σκατά βλέπαμε στην κάργα ομοφοβική ελληνική τηλεόραση. Τα ίδια στερεότυπα μας γαλούχησαν. Η διαφορά μας είναι ότι εσύ τα αναπαράγεις κε Κενανίδη και είσαι ομοφοβικός όσο δε πάει. Σκέψου απλά ότι κάπου εκεί έξω υπάρχουν νέοι και νέες που δεν έχουν καταλάβει καλά καλά ποιοι και ποιες είναι και νιώθουν ότι είναι ανώμαλοι και ανώμαλες ακούγοντας τις δηλώσεις σας. Και σε αυτό βοηθάνε τα σχολεία, οι “χιουμοριστικές” διαφημίσεις και τα φαλλοκρατικά και ομοφοβικά θρησκευτικά δόγματα.

Οι ισχυρισμοί σας και το εξώδικό σας ξέρετε ότι δε στέκει λογικά. Και ξέρετε ότι κανένα δικαστήριο δε θα σας δικαίωνε. Να ξέρετε όμως ότι gay νταλικέρηδες υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και επίσης να ξέρετε ότι και αυτοί είναι σκληρά εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές. Ακόμα πιο σκληρά από εσάς, γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν και όλον αυτό τον ακραίο ρατσισμό από τον κλάδο τους και το σύνολο της κοινωνίας μας.

Τέλης Ράπτης 

Πηγή: antivirus