Σήμερα γίνονται κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, για να κάνουμε ορατή την παρουσία μας. Μπορείτε να τις παρακολουθείτε στο   www.24heures2012.info Δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε να οργανώσουμε κάποια δράση, αλλά στείλαμε τη συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 24-11, με τα φεμινιστικό πανό εναντίον του φασισμού.

Π.Π.Γ.

 

Διεθνής Διακήρυξη

Σήμερα, στις 10 Δεκεμβρίου 2012, εμείς οι ακτιβίστριες της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών, θα πραγματοποιήσουμε δράσεις στις κοινότητές μας από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τη Νέα Καληδονία και θα διασχίσουν τον πλανήτη μέχρι να φθάσουν στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Θα κάνουμε κινητοποιήσεις σε διάρκεια 24 ωρών, για να διαδηλώσουμε την ανησυχία μας γι’ αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, τις επιθέσεις που γίνονται στα γυναικεία δικαιώματα, και να κάνουμε γνωστές τις πράξεις αντίστασής μας καθώς και τις εναλλακτικές προτάσεις μας.

Πριν 8 χρόνια, κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνάντησής μας στο Κινγκάλι της Ρουάντα το 2004, υιοθετήσαμε την Παγκόσμια Χάρτα των Γυναικών για την Ανθρωπότητα, μετά από μακρά διαδικασία συλλογικής συγγραφής της. Τότε διαβεβαιώναμε ότι: «Εμείς οι γυναίκες κάνουμε πορείες εδώ και πολύν καιρό για να απαιτήσουμε το τέλος της καταπίεσης που ζούμε ως γυναίκες, για να πούμε ότι η κυριαρχία, η εκμετάλλευση, ο εγωισμός και το ξέφρενο κυνήγι του κέρδους, που οδηγεί σε αδικίες, σε πολέμους, σε κατακτήσεις και σε βία πρέπει να πάρουν τέλος. … Οικοδομούμε έναν κόσμο όπου η ισότητα, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η ειρήνη είναι οι αρχές που μας καθοδηγούν. Έναν κόσμο που είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις.”

Σήμερα, το 2012, οι προσπάθειές μας να βρούμε άλλους τρόπους να οργανώσουμε τις ζωές μας, που υπερβαίνουν την πατριαρχία, τον καπιταλισμό, το ρατσισμό και τη λεσβοφοβία έχουν γίνει ακόμα πιο αναγκαίες, καθώς αντιμετωπίζουμε τις συστημικές κρίσεις και στις ψεύτικες λύσεις που προωθούνται γι’ αυτές. Η οικονομική κρίση χειροτερεύει το πρόβλημα της ανεργίας, που συναντιέται με τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές στις κοινωνικές υποδομές. Η μόνη απάντηση που δίνουν για την περιβαλλοντική κρίση και την κλιματική αλλαγή, είναι η ιδιωτικοποίηση της φύσης. Οι επιπτώσεις των περικοπών στο πλαίσιο της κρίσης που αφορούν την εργασία φροντίδας, πέφτουν σε μεγάλο βαθμό στους ώμους των γυναικών, καθώς αυτές εξακολουθούν να θεωρούνται  υπεύθυνες και επωμίζονται την φροντίδα για τις πιο βασικές ανάγκες που έχουμε όλες και όλοι. Αυτές οι ψεύτικες λύσεις επιβάλλονται από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους τεχνοκράτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος που έχουν κατακτήσει τον πολιτικό χώρο, καθώς και από την εγκληματοποίηση των κοινωνικών αγώνων, και την αύξηση του μιλιταρισμού. Ενισχύουν τους εαυτούς τους μέσω της προώθησης του συντηρητισμού, της αύξησης των επιθέσεων από διαφορετικούς θρησκευτικούς φονταμενταλισμούς, της αύξησης κάθε τύπου βίας ενάντια στις γυναίκες, καθώς και μέσω του ελέγχου και της εμπορευματοποίησης των σωμάτων μας, της αποδυνάμωσης των δικαιωμάτων μας και της προόδου που έχουμε κάνει εμείς οι γυναίκες.

Η Φιλιπινέζα ποιήτρια Joe Barrios συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο την κατάστασηη: το να είσαι γυναίκα σημαίνει να ζεις σε μια συνεχή κατάσταση πολέμου.

Εμείς οι γυναίκες υφαίνουμε τον ίδιο τον ιστό της ζωής, ενάντια στην κατρακύλα προς μια διαρκή κρίση. Συγκροτούμε εναλλακτικές προτάσεις για την παραγωγή και την προετοιμασία της τροφής, της φροντίδας, την αλληλέγγυα οικονομία, τα κοινοτικά ραδιόφωνα και πολλά άλλα μέσα επικοινωνίας μέσα στα ίδια μας τα κοινωνικά κινήματα, και οργανώνουμε λαϊκές γιορτές απαλλαγμένες από σεξισμό και διακρίσεις. Αναπτύσσουμε αντι-ηγεμονικές πρακτικές που συνδέονται με τις εναλλακτικές λύσεις μας, που προωθούνται με την λαϊκή ισχύ, που ανακτούν τις μνήμες των γιαγιάδων μας καθώς και πολλών άλλων φεμινιστριών ακτιβιστριών, που επανεγκαθιδρύουν την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, που μας προσκαλούν να διαλεχθούμε για το τι σημαίνει αξιοβίωτη ζωή.

Προτείνουμε να οικοδομήσουμε μαζί έναν κόσμο όπου η εκμετάλλευση, η καταπίεση, η αδιαλλαξία και οι αποκλεισμοί δεν θα υπάρχουν πλέον, και όπου θα υπάρχει σεβασμός στην ακεραιότητα, την ποικιλότητα τα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους και όλες.

Μαζί πραγματοποιούμε μια κοινή δράση στις 10 του Δεκέμβρη, καθώς δυναμώνουμε την αντίστασή μας στις αντίστοιχες χώρες μας και σε όλο τον κόσμο:

Πορευόμαστε – Οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε

Πορευόμαστε – Και εξεγειρόμαστε

Πορευόμαστε – Και οικοδομούμε άλλους τρόπους ζωής

Πορευόμαστε – Και ενωνόμαστε

Πορευόμαστε – Αναγνωρίζουμε η μια την άλλη και αποφασίζουμε

Πορευόμαστε – Μιλάμε και φωνάζουμε

Πορευόμαστε – Και δημιουργούμε την εναλλακτική οικονομία

Πορευόμαστε – Χορεύουμε και τραγουδάμε

Πορευόμαστε – Και κατεβαίνουμε στους δρόμους

Πορευόμαστε – Θυμόμαστε και ανακαλύπτουμε εαυτές

Πορευόμαστε – και από τις ρίζες έως επάνω, είμαστε

Πορευόμαστε – και ζούμε ελεύθερα τη σεξουαλικότητά μας

Πορευόμαστε – Και επαναβεβαιώνουμε το φεμινισμό ως το χώρο για τις πραγματικές λύσεις που επιζητούμε

Πορευόμαστε – Αγωνιζόμαστε

Πορευόμαστε και οικοδομούμε ζωές αξιοβίωτες

 

Θα παραμείνουμε ενωμένες μέχρι να είμαστε όλες ελεύθερες!

Γυναίκες στην αντίσταση, 10 Δεκέμβρη 2012

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

www.poreiagynaikon.gr

Τηλ. επικοινωνίας 6932-190370, 6973-035796, 6932-295118