Δημοσιεύουμε εδώ το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, καθώς θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κινείται σε μια κατεύθυνση θετική για την ικανοποίηση των αναγκών πολλών γυναικών. Βέβαια, παραμένει μια σταγόνα στον ωκεανό και για αυτό θα πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε για περισσότερες δομές. Ζητάμε από το κράτος και την ΓΓΙΦ περισσότερες ανάλογες δομές σε όλες τις πόλεις, δομές ενημέρωσης, πρόληψης και στήριξης των γυναικών, γιατί τις δικαιούμαστε.

 

Υπεγράφη στις 22 Νοεμβρίου 2012 Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κ. Ζέττας M. Μακρή και του Διοικητή του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου – Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου κ. Νικόλαο Φαλδαμή.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας αποτελεί η εξασφάλιση μόνιμης και τακτικής συνεργασίας για  την από κοινού υλοποίηση δράσεων στους τομείς τόσο της προστασίας της σεξουαλικής κι αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών όσο και της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Σε εφαρμογή της Προγραμματικής αυτής Συμφωνίας το ΠΓΝΜ Έλενα Βενιζέλου έχει διαθέσει μία Μαία – Σύμβουλο Αναπαραγωγικής και Σεξουαλικής Υγείας, η οποία βρίσκεται κάθε Τρίτη στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών-Πολύκεντρου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Χαριλάου Τρικούπη 51 και Βαλτετσίου) και παρέχει υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής σε θέματα αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό. Επιπλέον πραγματοποιεί ενημερωτικές διαλέξεις σε ομάδες γυναικών πάνω σε μια σειρά από θεματικές όπως:

  • Όσα πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα για το σώμα της (Υγιεινή-Έμμηνος Ρύση-Test Pap- Εξέταση μαστού-Οστεοπόρωση).
  • Οικογενειακός Προγραμματισμός (Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα-Αντισύλληψη -Προγεννητικός έλεγχος -Εξωσωματική Γονιμοποίηση).
  • Ισότητα των φύλων και διαφορετικότητα ως προς την αναπαραγωγική τους ιδιότητα.
  • Ο Μητρικός Θηλασμός  ως στάση ζωής.

Οι ενδιαφερόμενες είτε για τις διαλέξεις, είτε για τις συνεδρίες συμβουλευτικής, μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες ή ραντεβού με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών – Πολύκεντρο, καθημερινά 9πμ με 5μμ, στο τηλέφωνο 2103898085