Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στις

Διωκόμενες Οροθετικές Γυναίκες

27 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Σχεδόν μισός χρόνος έχει περάσει από την άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστολής και διαπόμπευσης οροθετικών τοξικοεξαρτημένων ατόμων, στην πλειονότητά τους ελληνικής καταγωγής. Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας και εφαλτήριο την υγιεινομική διάταξη Γ.Υ. 39α/ ΦΕΚ 1002/02/04/2102, το κράτος προέβη σε σωρεία παρανομιών αναφορικά με την προσαγωγή, τη σύλληψη και την κράτησή τους.

Η υγειονομική βόμβα της οροθετικότητας των δήθεν εκδιδομένων ατόμων, χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από το δίδυμο Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη, για την εξυπηρέτηση καθαρά μικροπολιτικών συμφερόντων. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, το μνημόνιο λιτότητας συνοδεύεται από το μνημόνιο βίας και καταστολής, με θύματα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που όντας στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας, τους είναι δύσκολο έως αδύνατον να αντισταθούν.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 13:00 στα γραφεία της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ Ακαδημίας 62, 5ος όροφος, Αθήνα, με θέμα «έξι μήνες μετά»

Μιλούν:

  • Σίσσυ Βωβού μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών
  • Χρύσα Μπότση Γιατρός ειδικευμένη στην ΗΙV/AIDS λοίμωξη από την ACT UP ΔΡΑΣΕ και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών
  • Χαρά Γεωργίου δικηγόρος από την Ομάδας αλληλεγγύης Δικηγόρων
  • Βαγγέλης Μάλιος δικηγόρος, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Πηγή: http://diokomenesorothetikes.wordpress.com/