του Φύλου Συκής

«Η αριστερή παιδούλα» τιτλοφορείται άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου στην Καθημερινή

Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θα έπρεπε να δεχτεί να δημοσιεύσει αυτό το άρθρο, πόσο μάλλον όταν θέλει να θεωρείται σοβαρό…

«[…] η παιδούλα της ελληνικής αριστεράς έχασε την παρθενία της και την αθωότητά της. Μας βασάνισε, φώναξε τον μπαμπά της, επικαλέσθηκε το δίκαιο των ανθρώπων, όμως εντέλει παραδόθηκε. Η νύχτα ήταν μεγάλη, συμφωνώ, όμως εντέλει κατάλαβε πόσο σκληρό πράγμα είναι η εξουσία.

»Τώρα το παίζει ταπεινωμένη και καταφρονεμένη. Όμως, όταν περάσει η πρώτη ταραχή, αν της εξηγήσουμε όλοι μαζί πως η ρήξη του παρθενικού υμένα δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, είμαι βέβαιος πως θα τα πάει καλά».

Αυτά και άλλα παρόμοια περιέχει αυτό το άρθρο «σοβαρής» αρθρογραφίας. Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να αναφερθούμε στον ανορθολογισμό, την απουσία επιχειρημάτων, την απαξίωση του πολιτικού λόγου και την υποτίμηση των αναγνωστών και αναγνωστριών. Θα αρκεστούμε μόνο να πούμε ότι αν ο αρθρογράφος αντιμετωπίζει και στην πράξη με αυτό τον τρόπο τις «παιδούλες» και το γυναικείο φύλο εν γένει, τότε μάλλον χρειάζεται πια εισαγγελέας.

Απαιτούμε το κείμενο να κατέβει άμεσα γιατί προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας.