Ένα πρακτορείο μοντέλων στη Στοκχόλμη αναζητούσε επίδοξα μανεκέν έξω από ένα κέντρο θεραπείας για άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία, όπως κατήγγειλε σήμερα η διευθύντρια του νοσοκομείου αυτού.

“Βρίσκονταν έξω από το κτίριο και περίμεναν τις νεαρές κοπέλες που έβγαιναν για περίπατο”, εξήγησε η διευθύντρια του δημόσιου νοσοκομείου, Άννα-Μαρία αφ Σάντεμπεργκ, μιλώντας στο σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TT.

Η διευθύντρια δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του πρακτορείου. Οι “κυνηγοί κεφαλών” φαίνεται ότι γνώριζαν άριστα τα κατατόπια και δεν είχαν κανένα ηθικό φραγμό, κατήγγειλε το νοσοκομείο. “Μία από τις κοπέλες με την οποία ήρθαν σε επαφή ήταν τόσο αδύνατη που αναγκαζόταν να μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο”, υποστήριξε η Σάντεμπεργκ.

Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν πριν από πολλούς μήνες και το νοσοκομείο άλλαξε έκτοτε το ωρολόγιο πρόγραμμά του.

Ο διευθυντής του πρακτορείου Elite Model Management της Στοκχόλμης, Φρέντο Καζέμι, κατήγγειλε επίσης τις μεθόδους αυτές. “Είναι απεχθές και αντίκειται σε κάθε έννοια ηθικής. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο, σοβαρό πρακτορείο, που να δουλεύει κατ’ αυτόν τον τρόπο”, διαβεβαίωσε.

Το Κέντρο της Στοκχόλμης για τις Διατροφικές Διαταραχές είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη Σουηδία. Φιλοξενεί 1.700 ασθενείς, κυρίως νεαρά κορίτσια αλλά και πολλά αγόρια και ενηλίκους. Ορισμένοι από τους ασθενείς νοσηλεύονται ενώ άλλοι προσέρχονται μόνο στα εξωτερικά ιατρεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: Left.gr