της Σίσσυς Βωβού

Παραμονή του Πάσχα 2011, ξημερώματα, και η νεαρή Στέλλα μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σε κατάσταση μέθης, όπου μετά από αρκετές ώρες κατέληξε. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι δύο «φίλοι» της που την μετέφεραν, ο ένας 17 και ο άλλος 23 τότε, μετά από συλλογή στοιχείων από βιντεοκάμερες κ.λπ., από μεριάς της αστυνομίας. Αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν τις αρχικές καταθέσεις τους, λόγω των στοιχείων που βρέθηκαν. Οι τρεις διασκέδαζαν σε νυχτερινά κέντρα της πόλης, και αργότερα, με την αποκάλυψη ότι είχαν ένα μπουκάλι ουίσκι στο αυτοκίνητο, την παρέσυραν στο ερημικό μέρος.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις (βιασμό) ενώ ο πατέρας της Στέλλας λέει ότι την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία με σκοπό να την βιάσουν και λόγω της κατάστασης στην οποία είχε στο μεταξύ περιέλθει δεν ολοκλήρωσαν το στόχο τους, αλλά έκαναν ασελγείς πράξεις.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η αστυνομία, οι δύο δράστες αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιστατικό, παραδεχόμενοι τις πράξεις τους. Ύστερα από τα παραπάνω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις) και έκθεση, που προκάλεσε το θάνατο της ανήλικης.

Μαζί παραπέμπονται και οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που την παρέλαβαν, με την κατηγορία ότι παρέλειψαν τις απαραίτητες ενέργειες που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή της.

Οι κατηγορούμενοι πλέον, μετά από τόσα χρόνια, παραμένουν ελεύθεροι, αφού έχει περάσει το αυτόφωρο.

Οργή προκαλεί ότι ένας ακόμα θάνατος γυναίκας, στην προκειμένη περίπτωση ανήλικης, που συνδέεται με βιασμό, αντιμετωπίστηκε με τόση καθυστέρηση από τις αρχές. Το πάγιο αίτημα του φεμινιστικού κινήματος είναι η έγκαιρη διερεύνηση τέτοιων κακουργηματικών πράξεων και τιμωρία των δραστών.