ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

 

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  ALL TIME CLASSIC TOTAL BLACK ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσουν τα επιχειρήματα του πολιτικού λόγου, αλλά και του «πολέμου», που εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει από κάποιους- λίγους ευτυχώς- πολιτικούς προς τις γυναίκες μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ποιος και ποια  θα το φανταζόταν, ότι στην Ελλάδα της κρίσης, της μεγάλης ανεργίας γυναικών και ανδρών, της φτώχειας, της καθημερινής αύξησης των άστεγων, της φίμωσης της Δημόσιας τηλεόρασης, του κλεισίματος σχολείων, Πανεπιστημίων και  δημόσιων φορέων υγείας και πρόνοιας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες φορολογούμενοι/ες, από το πετσοκομμένο εισόδημά τους θα πληρώνουν πολιτικά πρόσωπα όχι για να τους υπερασπίζονται, αλλά για να λοιδορούν εκείνες που τολμούν να το κάνουν. Δίνουν λοιπόν μαθήματα στιλιστικής αισθητικής όπως «Παλιό και πολυφορεμένο ταγιέρ», «Καλτσοδέτα», «Channel και ταγάρια».

Δεν σταματούν όμως εκεί! Η βουλευτίνα που με συγκροτημένο λόγο και πλήθος εμπεριστατωμένων επιχειρημάτων μάχεται για τη νομιμότητα είναι «γλωσσού».  Η άλλη που στέκεται μαχητικά δίπλα στους άδικα και παράνομα απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ είναι «τρελή»

Όταν η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη πλήττονται από την ανυπαρξία πολιτικών που θα στοχεύουν στην καλυτέρευση της καθημερινότητας όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ομάδων εκείνων που πλήττονται περισσότερο, κάποιοι κύριοι με παρωχημένο λόγο και πολιτική συμπεριφορά παλαιών εποχών στρέφονται κατά των γυναικών που τολμούν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των ανθρώπων που δια της ψήφου τους, τους  έδωσαν το δικαίωμα να βρίσκονται στη Βουλή.

  • Καταγγέλλουμε κάθε είδους σεξιστική συμπεριφορά που οδηγεί στη σπίλωση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των Βουλευτίνων και Βουλευτών.
  • Καλούμε όλους και όλες τις δημοσιογράφους να σταθούν με υπεύθυνη και κριτική στάση απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και απόψεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνιστούν δε και αναπαράγουν με χυδαίο τρόπο σεξιστικές στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τους ρόλους, την αξία και τις ικανότητες γυναικών και ανδρών.( παρ. 1 του άρθρου 2 του Συντάγματος «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» και παρ. 1 και 2 του Άρθρου 25)
  • Παροτρύνουμε δε όσους κυρίους έχουν στιλιστικές ανησυχίες και  ράβουν κοστούμια εν όψει των επόμενων εκλογών, να προσθέσουν στην γκαρνταρόμπα τους ένα all time classic total black κοστούμι.

 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ