Καλό για τα παιδιά, καλό για άνεργες γυναίκες. Δημοσιεύοντας αυτή την ανακοίνωση, κατανοούμε ότι ο οργανισμός αυτός έχει τις δικές του αρχές και κριτήρια, τα οποία μπορεί και να μην συμπίπτουν με τα δικά μας, ιδιαίτερα στα σημεία που αναφέρονται στο μητρικό πρότυπο ή στο γεγονός ότι δεν καλούν άνδρες να προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες. Πάντως μέσα στην κρίση η παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών σίγουρα προσφέρει κατάλληλες διεξόδους σε ενήλικες και παιδιά, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Φ.Σ.

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, βλέποντας να αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός κάνει έκκληση για πλήρη απασχόληση ζευγαριών και μαμάδων που θα αφιερωθούν στη φροντίδα και την ανατροφή αυτών των παιδιών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη, τα παιδιά που φιλοξενούνται γενικά στα Χωριά είναι είτε θύματα της οικονομικής κρίσης, είτε ορφανά, είτε εγκαταλελειμμένα ή και κακοποιημένα ακόμη.Η υποψήφια μητέρα πρέπει να διαθέτει εκτός από το μητρικό πρότυπο, να προσπαθεί για την ενσωμάτωση των παιδιών στην οικογένεια όπου θα βιώσουν την αποδοχή, την ασφάλεια και τη συλλογικότητα.

Υποκαθιστώντας τη φυσική μητέρα, αναλαμβάνει την κάλυψη των πρακτικών, παιδαγωγικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των παιδιών και διασφαλίζει το ζεστό οικογενειακό κλίμα.

Σημαντικό καθήκον και ευθύνη της Μητέρας των χωριών SOS είναι να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά που της έχουν ανατεθεί, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους με την άμεση υποστήριξη του Παιδαγωγικού προσωπικού προκειμένου τα παιδιά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ζωής και να ενσωματωθούν δημιουργικά στην κοινωνία.

Η καταλληλότητά της κρίνεται βάσει συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης όπου εκτιμώνται οι διανοητικές, συναισθηματικές και πρακτικές της ικανότητες μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης και πρακτικής της στον χώρο του Παιδικού Χωριού SOS.

Γι’ αυτό το λόγο λειτουργεί ανά τακτά διαστήματα Σχολή Μητέρων.

  • Αν αγαπάτε τα παιδιά και θέλετε να ασχοληθείτε με την ανατροφή τους
  • Είστε μεταξύ 32-45 χρονών
  • Χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις
  • Με καλή σωματική και ψυχική υγεία
  • Απόφοιτη Λυκείου

Με δυνατότητα συνεχούς παρουσίας σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη. Τα χωριά SOS προσφέρουν:

  • Ικανοποιητικό μισθό, ασφάλιση, άδεια και 8 ρεπό το μήνα.
  • Διαμονή σε σύγχρονη κατοικία
  • Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση
  • Συνεργασία και πλαισίωση από την Παιδαγωγική Ομάδα του Χωριού
  • Συναισθηματική ικανοποίηση με την ενασχόληση με παιδιά

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210 8650111 e-mail: soshr@sos-villages.gr