της Κέλλυς Φαναριώτη

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρουσίασε χθες την ενημερωτική της καμπάνια για το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα στην ελληνική ιθαγένεια, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος.Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν και ο ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιέ, ο οποίος  τόνισε πως δεν υπάρχουν ξένες ψυχές, υπάρχουν μόνο ψυχές που ξενίζουν.

“Κάποιοι Έλληνες γονείς περνούν τα ρατσιστικά τους ένστικτα στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα εκείνα με τη σειρά τους να τα παρουσιάζουν βίαιη συμπεριφορά σε όσους  συμμαθητές τους προέρχονται από άλλες χώρες. Όμως τα παιδιά δεν ευθύνονται, διότι σε ηλικία 6 ετών δεν έχουν κρίση και είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στα λόγια των γονιών τους. Τα παιδιά των μελών της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα καθημερινά στο σχολείο και στο λεωφορείο. Παιδιά που παρ’όλο που γεννιούνται εδώ, στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν την πιο άγρια μορφή ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού” δηλώνει μιλώντας στο metrogreece.gr η Lauretta Macaley από τη Σιέρα Λεόνε.

Για το θέμα του ρατσισμού από μικρή ηλικία, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών θα παρουσιάσει στις 8 Μαρτίου-παγκόσμια ημέρα της γυναίκας- την παράσταση με τίτλο “Όχι στο ρατσισμό από κούνια”. “Θέλουμε να προβάλλουμε τη σπουδαιότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν είμαστε ηθοποιοί, αλλά σκεφτήκαμε το συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης προκειμένου να αναδείξουμε όσο πιο παραστατικά μπορούμε, το πρόβλημα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο, δωρεάν.Δεν σκοπεύουμε όμως να σταματήσουμε εδώ. Θέλουμε να παίξουμε την παράσταση και στα σχολεία της Αθήνας”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα από τα τέσσερα σποτ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

[youtube width=”640″ height=”480″]http://youtu.be/Kwff6fgNjpE[/youtube]

Πηγή: metrogreece.gr