Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η υπόθεση βιασμού 13χρονης μαθήτριας, με φερόμενους ως δράστες τέσσερις μαθητές, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, εναντίον των οποίων το Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε σήμερα διάταγμα διήμερης κράτησης.

Οι τέσσερις θεωρούνται ύποπτοι σε υπόθεση βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διαφθοράς της μαθήτριας. Ελεύθερος αφέθηκε ένας μαθητής 13 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του λεπτού χειρισμού της από τους αστυνομικούς ανακριτές, η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπου οι μαθητές παραδέχτηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, ωστόσο, υποστήριξαν ότι αυτό έγινε με τη θέλησή της.

Η συγκλονιστική υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η μαθήτρια εκμυστηρεύτηκε σε καθηγήτριά της ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια βασανιστικής ψυχολογικής πίεσης, αφού οι ύποπτοι την εκβίαζαν με αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με την ανήλικη, οι τέσσερις μαθητές είχαν βιντεοσκοπήσει τα πάντα με τα κινητά τηλέφωνά τους και την εκβίαζαν ότι εάν αποκάλυπτε σε οποιονδήποτε τι συνέβη θα δημοσιοποιούσαν το βίντεο. Την υπόθεση κατήγγειλαν στην αστυνομία οι γονείς και η καθηγήτρια της μαθήτριας.

Πηγή: Καθημερινή