Η Ντίνα Κώνστα επιστρέφει στη σκηνή, και για δεύτερη χρονιά η ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την ερμηνεία της γνωστής ηθοποιού. Μετά την απολαυστική εμφάνισή της στο «Μάνα, μητέρα, μαμά», έρχεται να ερμηνεύσει με τη δική της υποκριτική εκδοχή  το φαινόμενο Σωτηρία Μπέλλου δημιουργώντας μία μαγική ατμόσφαιρα. Στην αυθεντική και  ασυμβίβαστη φωνή που κυριάρχησε στο λαϊκό και στο ρεμπέτικο τραγούδι. «Σωτηρία Μπέλλου –  Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» είναι ο τίτλος του έργου της Σοφίας Αδαμίδου και ναι, πρόκειται για το ίδιο κείμενο που είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία την περίοδο 2008-2009 στο θέατρο «Στοά» με την Πρωτοψάλτη. Μόνο που αυτή τη φορά είναι εμπλουτισμένο με τα θαυμάσια τραγούδια της Μπέλλου, λεπτομέρεια που δίνει στη παράσταση επιπρόσθετο ενδιαφέρον. Σκηνοθετεί η Αθανασία Καραγιαννοπούλου. Δίπλα στην Κώνστα εμφανίζεται η Εφη Κόντα.

Όλα ξεκινούν μέσα στο νοσοκομείο λίγες ώρες πριν την εγχείρηση που θα στερήσει τη φωνή στη Σωτηρία Μπέλλου. Όλη της η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια της. Στιγμές τραγικές, αλλά και κωμικές από την ζωή και την καριέρα της.

Στη νέα -εμπλουτισμένη με τα εκπληκτικά τραγούδια της- παράσταση συναντάμε τη Σωτηρία Μπέλλου, το τελευταίο βράδυ, στο νοσοκομείο, πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της όλη περνάει μπροστά από τα μάτια της. Στιγμές τραγικές αλλά και κωμικές από την ζωή και την καριέρα της. Θυμάται τους ανθρώπους που αγάπησε και την αγάπησαν, τους ανθρώπους που την πίκραναν, τον άντρα της, τις φυλακές και το ξύλο που την σημάδεψαν, αλλά και τους ανθρώπους που την βοήθησαν στα πρώτα της βήματα και στις δύσκολες στιγμές. Αξιολογεί σημαντικούς τομείς της προσωπικής της ζωής, της ψυχολογίας και της διάθεσή της γενικότερα που επηρεάστηκαν σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

 

Θέατρο Κάππα

Κυψέλης 2, Κυψέλη

Τηλ.: 2108831068

Παραστάσεις: Βραδ: Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ.

Εισ.: € 20, 15.

Διάρκεια: 90′

Δραματοποιημένη βιογραφία της Σοφίας Αδαμίδου

Σκηνοθεσία: Αθ. Καραγιαννοπούλου

Ερμηνεύουν: Ντ. Κώνστα, Έφη Κόντα.