Η καλή φίλη και με δεκαετίες συμμετοχής στο φεμινιστικό κίνημα Λιλίκα Μπομπόλου, στέλνει στο Φύλο Συκής μια ευχή:

Καλωσορίζουμε τη φεμινιστική ομάδα, που ακούει στο όνομα «Φύλο Συκής» (Φ/Σ). Ευχόμαστε και ελπίζουμε η νέα αυτή ομάδα να εργαστεί για τη διατήρηση και προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, τα οποία (βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης που υποβαθμίζει το θέμα σε δευτερεύον) αυτή την περίοδο, δείχνουν να είναι εντελώς ανυπεράσπιστα.

Εμείς παρουσιάζουμε καθυστερημένα το ωραίο βιβλίο της “Φεμινισμός εσωτερικού χώρου”, έκδοση του 2008, και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Το βιβλίο των 376 σελίδων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Κουκκίδα”, περιέχει 59 φωτογραφίες και σχέδια. Πρόκειται για ένα ανθολόγιο 168 κειμένων της Λιλίκας Μπομπόλου, που έχουν δημοσιευθεί στο Δελτίο της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών, σε άλλα γυναικεία έντυπα, καθώς και σε ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας.

Από το οπισθόφυλλο:
… μόνον η «σύζευξη» θεωρίας και πράξης μπορεί να κάνει βιώσιμο το κάθε κίνημα. Αν η θεωρία προχωρεί μόνη της, ξεπερνιέται και χάνεται, αφού δεν έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί στην πράξη και να αποδείξει τη χρησιμότητά της. Η θεωρία δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά το εργαλείο, το μέσον, το θεώρημα που θα μας βοηθήσει να λύσουμε την άσκηση. Και προκειμένου για το φεμινιστικό κίνημα, θα επιβιώσει μόνον αν στοχεύει στο τι θα κερδίσουν απ’ αυτό ξεχωριστά κάθε γυναίκα ή συγκεκριμένες κατηγορίες γυναικών, με σάρκα και οστά – οι νοικοκυρές, οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι φυλακισμένες, οι βιασμένες – και όχι ο φεμινισμός γενικά και αόριστα. Οι θεωρίες μόνες τους αντιπροσωπεύουν ιδέες, όχι αληθινούς ανθρώπους και πραγματικές καταστάσεις.