Για την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, για την αλληλεγγύη στις γυναίκες της περιοχής που έχουν πρωτοποριακή συμμετοχή στον αγώνα αυτόν, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αποτροπή της καταστροφής όλης της περιοχής, η Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών Ελλάδας, το Φύλο Συκής, καλούν στην εκδήλωση των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα για την μεγάλη πορεία στο όρος Κάκκαβος.

 

Τα στοιχεία όλης της εκδήλωσης

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ο Δασικός Συνεταιρισμός, και οι Σύλλογοι Γυναικών και Επαγγελματοβιοτεχνών Μεγάλης Παναγίας καθώς και ο Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην πεζοπορία «Ξεσκουριάζω Περπατώντας» στο Όρος Κάκκαβος.

Σκοπός της πεζοπορίας είναι απ τη μία πλευρά η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του δάσους και από την άλλη η προβολή της σοβαρής υπάρχουσας καταστροφής αλλά και της ακόμα πιο σοβαρής απειλής από την καταστροφική εκμετάλλευση χρυσού που προωθούν στο βωμό του κέρδους τα διεθνή κεφάλαια και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, ώστε να κατανοήσουμε όλοι μας, την επιτακτική ανάγκη συνέχισης αλλά και όξυνσης του αγώνα ενάντια στα καταστροφικά σχέδια εταιρίας και κυβέρνησης.

https://soshalkidiki.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Soshalkidiki

https://twitter.com/soshalkidiki

sintfor@gmail.com

 

Από Αθήνα

Ξεκινάμε Σάββατο 11.30 από Πλατεία Αιγύπτου

Φθάνουμε στη Μεγάλη Παναγιά Κυριακή πρωί στις 7 μμ.

Συμμετέχουμε στην πορεία.

Το βράδυ εκδήλωση στην Ιερισσό  με ομιλίες και πληροφορίες για τον αγώνα

Διανυκτέρευση στην περιοχή, σε χώρους που θα έχουν κλείσει από την επιτροπή γυναικών.

Επιστροφή την Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου. Ξεκινάμε στις 10.30 το πρωί, φθάνουμε Αθήνα στις 5.30 το απόγευμα περίπου.

Εισιτήριο για μετάβαση και επιστροφή 40 ευρώ το άτομο, για τη διανυκτέρευση μικρό ποσό.

Μπορούμε να παίρνουμε επιβάτιδες/επιβάτες και κατά τη διαδρομή με συμφωνία και ραντεβού.

Δηλώσεις συμμετοχής: info@fylosykis.gr , 6973-035796, 6946750743

Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η πληρότητα στο πούλμαν, δεν θα αποφασίσουμε τη μετάβαση γιατί θα αυξηθεί πολύ το εισιτήριο, αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οπότε θα επιφυλαχθούμε για την πραγματοποίηση μιας άλλης εκδήλωσης αλληλεγγύης στην περιοχή.