ραπε

της Φιλίππας Διαμάντη

5 χρονών. Οι γονείς μου δεν είχαν πολύ χρόνο γιατί δούλευαν όλη μέρα και με εμπιστεύονταν για βόλτες σε φίλους και συγγενείς. Με έπαιρνε από το χέρι, μου αγόραζε κάτι από το περίπτερο και με πήγαινε βόλτα στην παραλιακή. Μια μέρα το χέρι του δεν έπιασε το δικό μου αλλά πήγε πιο χαμηλά. Ήταν το πρώτο άγγιγμα.

«Ήταν οικογενειακός φίλος»

10 χρονών. Με πήγαινε και με έφερνε από το σχολείο. Με άφηνε να διαλέξω όποια κούκλα ήθελα από τη βιτρίνα. Αργότερα μεγάλωσε και έμεινε κατάκοιτος. Πήγαινα να τον δω και καθόμουν σε μια καρέκλα δίπλα από το κρεβάτι του. Κάθε φορά που δεν ήταν κάποιος άλλος μπροστά, μου χάιδευε τα μπούτια. Ήταν ο αγαπημένος μου.

«Ήταν ο παππούς μου»

15 χρονών. Ήμουν πολύ ερωτευμένη και πολύ περήφανη για αυτό το φλερτ. Πηγαίναμε για μπάνιο στη θάλασσα, βόλτες με το μηχανάκι, φιλιόμασταν στα παγκάκια. Μια μέρα με πήγε σπίτι του, με φίλησε πεταχτά στο στόμα και σάλιωσε το πουλί του. Ήταν η πρώτη μου φορά.

«Ήταν η πρώτη μου σχέση»

25 χρονών.  Πηγαίναμε ταξίδια, μαγειρεύαμε παρέα, τρέχαμε σε πορείες μαζί. Ένιωθα όμορφα. Μια μέρα ήμασταν στο κρεβάτι, κοιμόμουν, άνοιξα τα μάτια μου και τον είδα από πάνω μου. Ήταν μια σοβαρή και μακροχρόνια σχέση.

«Ήταν ο σύντροφός μου»

30 χρονών. Κοριτσοπαρέα. Ήμαστε ξαπλωμένες στην παραλία και εξομολογούμαστε τα τραύματά μας. Η κάθε μια από εμάς είχε τη δική της ιστορία βιασμού. Η Λ. από τον παππού της, η Κ. από τον πατριό της, η Ε. από τον φίλο της, η Γ. από τον αδερφό της, η Ε. από έναν άγνωστο. Ήμασταν όλες γυναίκες.

«Ήταν ο παππούς, ήταν ο πατριός, ήταν ο αδερφός, ήταν ο άγνωστος»

32 χρονών. Έχω γίνει εμμονική με τις ειδήσεις για βιασμούς. Έχω ένα αρχείο που τα καταγράφω όλα. Διαβάζω τους τίτλους: «Ανάγκαζε την έγκυο φίλη του να κάνει σεξ με φετιχιστές», «Λιποθύμησε όταν είδε τον πατέρα που τη βίαζε», «Ο σύζυγός τη βίαζε στον ύπνο της», «Βιασμός δεκαπεντάχρονης από νεαρό που γνώρισε μέσω facebook», «Ομαδικός βιασμός μαθήτριας από συμμαθητές της», «Ομαδικός βιασμός τουρίστριας από ντόπιους»,  «Ομαδικός βιασμός μητέρας και κόρης από τους άνδρες του χωριού», «Καθηγητής βίασε μαθήτρια με ειδικές ανάγκες», «Βιασμός πεντάχρονης από τον θείο», «Ανήλικη βιάστηκε από τον αδερφό του παππού της», «Ληστής βίασε ηλικιωμένη», «Βιασμός εικοσάχρονης  από άγνωστο στο δρόμο», «Δάσκαλος βίασε εξάχρονη», «Βιάστηκε από τον νοσηλευτή της», «Βιασμός από τον εργοδότη», «Τη βίασε ο αρραβωνιαστικός της», «Κατήγγειλε συνάδελφο για βιασμό». Ήταν κόρη, ήταν σύζυγος, ήταν μαθήτρια, ήταν ηλικιωμένη, ήταν παιδί, ήταν σύντροφος, ήταν άγνωστη, ήταν εγγονή, ήταν συμμαθήτρια, ήταν φίλη, ήταν εργαζόμενη, ήταν αρραβωνιαστικιά, ήταν μητέρα, ήταν συνάδελφος…

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ.

Σήμερα. Τον Βασίλη δεν τον ήξερα. Με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γράψω ένα κείμενο για τη γυναικεία κακοποίηση. Μου είπε, «αν γίνεται να είναι βιωματικό». Αναρωτήθηκα, πώς ήξερε ότι έχω κακοποιηθεί.

Είναι που όλες οι γυναίκες έχουν βιαστεί.

 

ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ-ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ 

*το κείμενο αναφέρεται στο στρέητ, cis και ετεροκανονικό αρσενικό.