Η Zana Gever του YPS-JIN υποσχέθηκε ότι θα αυξήσουν την αντίσταση των γυναικών και ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, θα είναι ημέρα αντίστασης. Το YPS-JIN δήλωσε ότι «Θα πάρουμε εκδίκηση για όλες αυτές τις δολοφονημένες γυναίκες, των οποίων τα σώματα κακοποιήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ως θέαμα, κάφτηκαν και πετάχτηκαν μέσα στη μέση του δρόμου».

Το Σώμα Γυναικείας Πολιτοφυλακής (YPS-JIN) ιδρύθηκε από γυναίκες που δεν εγκατέλειψαν τις περιοχές τους όταν τους πολιορκούσαν (και τους πολιορκούν) οι κρατικές δυνάμεις για μήνες. Οι γυναίκες αυτές συνέχισαν να αντιστέκονται με το YPS-JIN. Η Zana Gever, μέλος του YPS-JIN δήλωσε ότι αφιερώνουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) στην μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν και των οποίων τα σώματα χρησιμοποιήθηκαν ως εκθέματα, παρά τη στρατιωτική νομοθεσία στο Κουρδιστάν.

«Η αντρική νοοτροπία, η οποία είχε κάψει γυναίκες δεκάδες χρόνια πριν, ακόμα συνεχίζει να υπάρχει και να καίει και να σκοτώνει γυναίκες. Εμείς, ως το Σώμα Γυναικείας Πολιτοφυλακής (YPS-JIN), θα απαντήσουμε σε αυτή τη σφαγή των γυναικών βγαίνοντας στους δρόμους. Σήμερα είναι η μέρα που θα ενωθούμε όλες μαζί και θα εξεγερθούμε ενάντια στο σύστημα και στην πατριαρχική νοοτροπία. Σήμερα είναι η μέρα οργάνωσης των γυναικών. Οι γυναίκες δε πρέπει να μένουν στα σπίτια τους. Εμείς, ως γυναίκες πρέπει να σταματήσουμε αυτό το μακελειό. Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!» είπε η Zana Gever.

Εν τω μεταξύ, ακόμα ένα μέλος του YPS-JIN, επισήμανε ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου πρέπει να γιορταστεί πιο ένδοξα, στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών. Κάλεσε τις γυναίκες λέγοντας «Εμείς, ως Σώμα Γυναικείας Πολιτοφυλακής (YPS-JIN), ηγούμαστε του αγώνα ο οποίος γίνεται εδώ και καιρό. Ευχόμαστε μια χαρούμενη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας σε όλες τις επαναστατημένες και εργαζόμενες γυναίκες. Θα εντείνουμε την αντίσταση μας κι άλλο, εκ μέρους της μνήμης κάθε γυναίκας που δολοφονήθηκε. Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να βγουν στους δρόμους, μη εξαιρώντας αυτές από Τουρκία και Κουρδιστάν. Οι γυναίκες θα σπάσουν τις αλυσίδες του φασισμού!»

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα είναι η ημέρα αντίστασης όλων των γυναικών. Δίνουμε το λόγο μας σε όλες τις Κούρδισσες ότι θα αντισταθούμε σε πόλεις όπως στη Rojava. Πρέπει να αντισταθούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν στο Σώμα Γυναικείας Πολιτοφυλακής (YPS-JIN). Ζήτω ο αγώνας της 8ης Μαρτίου!» είπε η Nujin

Μετάφραση @Karvounina

Πηγή: Μπαλοθιά