8 ΜΑΡΤΗ

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Δεν γιορτάζουμε, διεκδικούμε

8 Μάρτη οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο αγωνιζόμαστε, για να αποτρέψουμε τις επιθέσεις εναντίον μας, για να πετύχουμε την απελευθέρωση των γυναικών και την ισότητα των δύο φύλων.

Αντιστεκόμαστε στα μέτρα λιτότητας που πλήττουν ιδιαίτερα και βαρύτερα τις γυναίκες, καθώς και άλλες κοινωνικά μειονεκτούσες ομάδες, και στη διεύρυνση των ανισοτήτων. Αντιστεκόμαστε μέσα από τα ποικιλόμορφα κινήματα, σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Αντιστεκόμαστε στη δημοσιονομική πειθαρχία, που επιδιώκει την καταστροφή της ζωής των γυναικών, κυριολεκτικά, όσο και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα, ντόπιων και μεταναστών/μεταναστριών, με άξονα την σωτηρία των πλουσίων και των τραπεζών αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους ανθρώπους. Ζητούμε την ακύρωση των χρεών και την ανατροπή των πολιτικών και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν.

Αντιστεκόμαστε με τη γυναικεία αλληλεγγύη μας  στην ένταση της βίας λόγω φύλου  -που συνεχώς κλιμακώνεται- και του βιασμού, και προέρχεται συχνά από τους πιο «δικούς» μας ανθρώπους, την  ώρα που η αρωγή της πολιτείας στα θύματα αυτής της βίας συρρικνώνεται, την ώρα που απουσιάζουν οι ξενώνες φιλοξενίας ακόμα και για καταστάσεις επείγουσες. Ζητούμε την τιμωρία των ενόχων γι’ αυτή τη βία.

Αντιστεκόμαστε στην ένταση του σεξισμού, που την διακρίνουμε στην καθημερινότητα και στα ΜΜΕ αλλά με ακόμα πιο ακραία μορφή σε φασιστικές ιδεολογίες και πολιτικές, με την αντίκρουση αυτού του σεξισμού και την ενδυνάμωση του φεμινιστικού κινήματος.

Καλούμε στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για τις 8 του Μάρτη, στην Αθήνα 6 μ.μ. στο Μοναστηράκι. Στην Ξάνθη στις 9 του Μάρτη για να τιμήσουμε την Ζωή Νταλακλίδου που δολοφονήθηκε μετά από βιασμό και να διαμαρτυρηθούμε για την κουλτούρα της βίας που οδηγεί πιο συχνά στον καθημερινό βιασμό, ο οποίος περνάει συχνά απαρατήρητος με συνέπεια την ασυλία και ατιμωρησία των δραστών  και την ενοχοποίηση των θυμάτων  τόσο  από την κοινωνία όσο και από τα  δικαστήρια.

Αγωνιζόμαστε για ένα μαζικό φεμινιστικό κίνημα

 

Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών