Σε συντονισμένη μυστική επιχείρηση της αστυνομίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης συνελήφθησαν 2.160 πορνοπελάτες. Οι δράστες μεταφέρθηκαν προσωρινά σε αδρανή στρατόπεδα στις παρυφές των αντίστοιχων πόλεων, τους έγινε τεστ για HIV/AIDS και οι 156 βρέθηκαν θετικοί. Όσοι είναι θετικοί στον ιό θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «βαριάς, σκοπούμενης σωματικής βλάβης», παρά τις διαμαρτυρίες των περισσοτέρων ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς. Η βλάβη θα αναφέρεται ότι σχετιζόταν με τις γυναίκες τους και τις εκδιδόμενες γυναίκες τις υπηρεσίες των οποίων συχνά αναζητούσαν. Οι κατηγορούμενοι θα προφυλακιστούν μέχρι την δίκη τους. Οι υπόλοιποι θα απελαθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε χώρα όπου η πορνεία είναι παράνομη και κάθε παράβαση διώκεται με βαριές ποινές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Φύλου Συκής, τα προσωπικά στοιχεία όλων όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό θα δημοσιοποιηθούν, δηλαδή φωτογραφίες τους, όνομα και επίθετο, όνομα πατρός και μητρός, διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία και τόπος γέννησης. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι σύζυγοι των παντρεμένων πορνοπελατών, ενώ αναζητούνται οι ερωμένες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα δουν σύντομα όλους τους συλληφθέντες φορείς στα δελτία ειδήσεων των 8, κατά τα πρότυπα της γνωστής περίπτωσης των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών που είχαν συλληφθεί, διαπομπευτεί και φυλακιστεί πριν από έξι μήνες. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι πορνοπελάτες διαμαρτύρονται και ορκίζονται ότι είναι η πρώτη φορά που προχωρούν σε τέτοια ενέργεια, την ίδια στιγμή που άλλοι που συχνάζουν τακτικά στις ιερόδουλες δεν συλλαμβάνονται.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρωτότυπες μέθοδοι της αστυνομίας, καθώς κινήθηκε σε συνεννόηση με εκδιδόμενες γυναίκες, οι οποίες ήταν στημένες τάχα ζητώντας πελάτη, και μόλις κάθε πορνοπελάτης συμφωνούσε την τιμή για την συνεύρεση, συλλαμβάνονταν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ήδη δημιουργηθεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τις συζύγους και τις ερωμένες των πορνοπελατών που δεν γνώριζαν τις δραστηριότητες των συντρόφων τους, καθώς και ότι ήταν οροθετικοί, για όσους βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Τεράστιες ουρές γυναικών έχουν σχηματισθεί έξω από τις υγειονομικές υπηρεσίες για την πραγματοποίηση ιατρικού ελέγχου, ενώ οι δικηγόροι στις περιοχές αυτές είδαν ξαφνικά να γεμίζουν τα γραφεία τους με γυναίκες που ζητούν διαζύγιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, η υπομονή της κυβέρνησης προς τους πορνοπελάτες τέλειωσε, τέρμα το τράφικινγκ και η παράνομη πορνεία, δεν μπορούν οι πορνοπελάτες να παίζουν με τις ζωές των οικογενειών τους αλλά και των εκδιδομένων γυναικών.

Η αστυνομία κατάφερε τη συνεργασία με τις εκδιδόμενες γυναίκες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, έναντι αδρής αμοιβής, που παρά τις δυσκολίες στις οποίες βρίσκονται τα δημόσια ταμεία, αποφάσισε να καταβάλει.

Σημαντική λεπτομέρεια: Σε κάθε προσαγωγή, ο πορνοπελάτης καλούνταν να επιδείξει προφυλακτικά που είχε επάνω του. Όσοι είχαν περισσότερα από ένα προφυλακτικά, θεωρήθηκαν «συνειδητοί» και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Είναι πρωτάκουστο, αναφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μαστροπών, να διώκεται ο  πορνοπελάτης επειδή δεν είχε προφυλακτικό επάνω του, κανένας νόμος δεν περιέχει τέτοια ρύθμιση. Και μάλιστα, όπως φαίνεται, προετοιμάζεται πυρετωδώς για νομικές και κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ σε ιδιωτικές συζητήσεις δηλώνουν ότι θα φθάσουν ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι’ αυτή την ανήκουστη παραβίαση των δικαιωμάτων του πορνοπελάτη, για τον οποίον δουλεύουν νυχθημερόν, και μάλιστα χωρίς το επάγγελμά τους να έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο, ενώ είναι γνωστό ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταλήγουν στη φυλακή από παρεξηγήσεις που υπάρχουν για το ρόλο τους.