της Δήμητρα Σπανού

Με ένα βίντεο στο youtube μέλη της Colour Youth απαντούν στις τρανσφοβικές δηλώσεις της Τατιάνας Στεφανίδου. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις αφορούσαν την Caitlyn Jenner και τη πολυσυζητημένη φωτογραφία της στο εξώφυλλο του Vanity Fair.

«Ίσως να μιλάμε για περίπτωση πολύ βαριάς ψυχασθένειας. Αν ήθελες αγόρι μου να γίνεις γυναίκα, κάντο σιωπηλά, αν πια είναι το απωθημένο σου, κάντο, αλλά το να περάσουμε ‘μπράβο’ και να χειροκροτεί όλη η οικογένεια, ότι ο πατέρας έξι παιδιών βγαίνει στο Vanity Fair σέξι γκόμενα στα 65, ε, όχι πια, ντάξει», είπε στην εκπομπή της η παρουσιάστρια. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις ευαισθησίες της συγκεκριμένης, καθώς ο κανιβαλιστικός τρόπος που προσεγγίζει τα “θέματά” της, με μόνο σκοπό τα υψηλά νούμερα, είναι πια κοινός τόπος. Θυμόμαστε άλλωστε καταγγελίες, όπως αυτή της Α., μιας από τις διωκόμενες οροθετικές, για την παρενόχληση που δεχόταν η οικογένειά της την περίοδο των συλλήψεων. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτή. Αλλά περιμένουμε από όλα τα αρμόδια όργανα να ευαισθητοποιηθούν και να μεριμνήσουν για όσες και όσους θίγονται από αυτό το λόγο μίσους και για όλες/όλους εμάς που νιώθουμε ντροπή για μια κοινωνία που ανέχεται αυτά τα κρούσματα.

Σύμφωνα με το βίντεο της Color Youth:

«Στέκεσαι κοιτώντας την οθόνη απορώντας πώς εν έτει 2015 ακούγονται τέτοια πράγματα δημόσια στην τηλεόραση. Έχουν στήσει ένα πανηγυράκι από ανθρώπους και γελάνε. Κοροϊδεύουν. Εμπαίζουν. Προβάλλουν ολόκληρες εκπομπές κατά του μπούλινγκ, ενώ την ίδια στιγμή το κάνουν μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών. Κατά τα άλλα, σχίζουν τα ιμάτιά τους ότι είναι σύμμαχοι των δικαιωμάτων μας. Και το ΕΣΡ τι κάνει; Σκοπός του είναι να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν θα ανεχτούμε άλλη τρανσφοβία. Ομοφοβία. Αμφιφοβία. Σεξισμό. Δεν είμαστε το καυτό θέμα που θες να πουλήσεις. Δε χρειαζόμαστε άλλον ένα ψευτοσύμμαχο στο πλευρό μας. Είμαστε άνθρωποι. Αξίζουμε το σεβασμό όλων. Οπότε την επόμενη φορά που θα μιλήσει κάποιος για εμάς ας προσπαθήσει πρώτα να μιλήσει σ’εμάς».

Κλείνουμε τις τηλεοράσεις, δεν χρειαζόμαστε την “ψυχαγωγία” τους!