Χτες στις 19:00 είχε διαμαρτυρία της αντιφασιστικής επιτροπής κατοίκων Μεταξουργείου – Κεραμεικού για τις ομοφοβικές επιθέσεις.
Ενημερωθήκαμε ότι επιτέθηκαν χρυσαυγίτες στον κόσμο που είχε μαζευτεί και μοίραζε φυλλάδια, και τους κυνηγούσαν με μαχαίρια.

15 περίπου φασίστες επιτέθηκαν σε άτομα LGBTIQ οργανώσεων και μελών της αντιφασιστικής Κεραμεικού στις 20:00 το βράδυ σε κεντρική πλατεία του Κεραμεικού, την ώρα που η ομάδα μοίραζε φυλλάδια κατά της ομοφοβικής βίας.

Ένας τραμπούκος έβγαλε μαχαίρι, μπροστά στα μάτια έκπληκτων πολιτών/ισσών. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες, ευτυχώς ελαφρά. Το παιδί που πήγε στο νοσοκομείο είναι καλύτερα. Είχε υποστεί εξάρθρωση της ωμοπλάτης, επειδή χρυσαυγίτες τον έριξαν στο δρόμο και τον χτυπούσαν. Επίσης άλλο ένα άτομο δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Μετά από επώνυμη καταγγελία μέλους της επιτροπής κατοίκων συνελήφθη ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Όπως είπε ένας από τους ακτιβιστές: “Μπορεί να μη το διαλέξαμε εμείς, αλλά η ιστορία μας πέταξε το γάντι. Μάλλον έφτασε η ώρα να το σηκώσουμε”.

Σήμερα γίνεται συγκέντρωση κατά της φασιστικής βίας μπροστά στην είσοδο του Μετρό. Αν δεν υπερασπιζόμαστε εμείς οι ίδιοι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, αν παραμένουμε σιωπηλοί και αδρανείς, τότε το μέλλον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας προβλέπεται ζοφερό, με τους πολίτες της καταδικασμένους να ζουν ξανά και ξανά τον απολυταρχισμό και τον βίαιο παραλογισμό του, καταλύοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας, ελευθερίας και αυτοπροσδιορισμού!

“Η ομορφιά της ζωής έγκειται στην ίδια την πολυχρωμία της!”

Με αυτή την υπέροχη δήλωση, σας προσκαλεί η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΞΟΥΡΞΕΙΟΥ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ να ενώσετε τις φωνές σας ενάντια στην ομοφοβία και τον ρατσισμό, σήμερα 4/11 και ώρα 19:00, στην πλατεία Κεραμεικού, μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Πηγή: antivirus magazine