Δελτίο Τύπου

H Ομάδα Parole di donne είναι μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα γυναικών που δημιουργήθηκε το 2007 από Ιταλίδες που μένουν στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο, με αφορμή την επέτειο της ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, δίνουμε μια παράσταση: ”Αιδοίων Mονόλογοι”(2007), ”Γυναίκες και μαφία (2008), ”Γυναίκες και βία (2009), ”Εμείς οι μετανάστριες” (2010), ”Η Εύα στον καθρέφτη’’( 2011), “Οι Θεές μέσα μας”  (2012) .

Φέτος με θέμα το «Sex Trafficking» αποφασίσαμε να δώσουμε φωνή στις μαρτυρίες των γυναικών θυμάτων της σωματεμπορίας. Το να αφηγηθούμε αυτό το ειδεχθές έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στο έτερον ήμισυ του ουρανού, είναι μια χειρονομία αλληλεγγύης προς τις σύγχρονες σκλάβες της βιομηχανίας του σεξ.

Το λαθρεμπόριο γυναικών είναι πολύ πιο επικερδές από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Σε αντίθεση με τις ναρκωτικές ουσίες, μια γυναίκα δεν χρειάζεται να καλλιεργηθεί, να ωριμάσει, να διυλιστεί και να συσκευαστεί. Σε αντίθεση με τις ναρκωτικές ουσίες, μια γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από τον καταναλωτή. (Siddharth Kara μέλος της οργάνωσης «Ελευθερώστε του Σκλάβους»).

Παράλληλα με την παράσταση θα υπάρχει  έκθεση φωτογραφίας του Paolo Patrizi.

 

Σκηνοθεσία: Alessandra Maioletti

Ανθρωπολογική έρευνα: Μαρία Καραμητσοπούλου

Performer: Αλίκη Κόντζιου Γούσα

Κρουστά: Ιωάννα Μητσόγλου

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή, Αθήνα, (στάση μετρό Μοναστηράκι)

 

Ημερομηνίες των παραστάσεων:

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013  ώρα 20.30 (στα ελληνικά)

Σάββατο 6 Απριλίου 2013  ώρα 20.30 (στα ιταλικά)

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Eπικοινωνία Ομάδα PAROLE DI DONNE: dance.oneiro@gmail.com