της Σίσσυς Βωβού

Ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής διακινούσαν γυναίκες και ήταν μπλεγμένα στο τράφικινγκ έχει γραφτεί πολλές φορές, γιατί είναι αλήθεια, μια αλήθεια που τώρα ανακαλύπτει και η πολιτεία. Και πώς να μην ήταν μπλεγμένα, είναι πολλά τα λεφτά, θα τα άφηναν;

Σ’ αυτό το πλαίσιο, φανταζόμαστε, γνώρισαν και τον δικηγόρο Σαράκη, πρώην υποψήφιο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας (μιλάμε για τις δύο τελευταίες εκλογές) και μέχρι πριν λίγες μέρες μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί τον κ. Σαράκη τον έχουμε δει στα δικαστήρια να υπερασπίζεται μαστροπούς και διακινητές γυναικών που τις είχαν στην καταναγκαστική πορνεία και μάλιστα να συκοφαντεί βαρύτατα το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης το οποίο κατάγγειλε ότι αυτό διακινούσε γυναίκες, αλλά παράλληλα δεν παρέλειπε να καταγγέλλει και τις γυναικείες οργανώσεις γενικότερα. Ο πελάτης του Σούλιος, έφαγε αρχικά 32 χρόνια φυλακή, αλλά στο εφετείο, ως εκ θαύματος, τα χρόνια κατέβηκαν στα 6 και βγήκε την ίδια μέρα.

Το 2007 ο Σαράκης είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, από άγνωστους, υπόθεση που δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ή κουτσομπολιά συνέδεαν το κακούργημα αυτό εναντίον του με το πελατολόγιό του και τις κοινωνικές του σχέσεις, μεταξύ των οποίων, εκτός από τους τράφικερς, ήταν κάποιοι με κότερα και πολλά κιλά κοκαΐνης. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος από εκπομπή του τον αποκάλεσε τότε «Ο μαύρος Πιτ».

Από τις παρεμβάσεις του για την αθώωση των μαστροπών και την καταδίκη των γυναικών που άδικα τους έχουν καταγγείλει, πιθανώς τον πλησίασαν, τον γνώρισαν, τον συμβουλεύτηκαν, τον εκτίμησαν στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για τράφικινγκ, χωρίς απ’ ότι ξέρουμε να έχουν καταδικαστεί ακόμα. Στη συνέχεια ίσως τον σύστησαν στην ηγεσία για τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος για την υπόθεση της «άδικης», όπως τον ακούσαμε να λέει, προφυλάκισής τους και των άδικων καταγγελιών εναντίον τους.

Σε τηλεοπτική εκπομπή που αναφερόταν στην επίθεση με αυγά εναντίον της κ. Κούρτοβικ στον Άγιο Παντελεήμονα, πριν πολλούς μήνες, που μάλιστα είχε γίνει έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο τώρα ανακαλύφθηκαν από τις αρχές «θύλακοι» που προηγουμένως ήταν «άγνωστοι», ο κ. Σαράκης δήλωνε την συμπαράστασή του προς την κ. Κούρτοβικ και την ανάγκη να κάνει ο/η δικηγόρος απερίσπαστος τη δουλειά του.

Πριν από δύο χρόνια είχε τη νομική στήριξη των απαγωγέων της κόρης του Δημάρχου Ιωαννίνων, που την είχε απαγάγει για λύτρα μια συμμορία 5 ατόμων. Στην αγόρευσή του στο δικαστήριο είχε πει το ευφυέστατο «περισσότερο με φιλοξενία μοιάζει και όχι με απαγωγή, αφού της έδιναν και μπίρες να πιει».

Το να είναι νομικός εκπρόσωπος της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, βέβαια, είναι κι αυτή μια δουλειά, έστω και αν με τόση ταύτιση τους υπεράσπισε αυτές τις μέρες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Εξάλλου καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, όπως λέει ο λαός μας. Και οι διακινητές γυναικών και οι Χρυσαυγίτες δικαιούνται νομικής εκπροσώπησης. Απλώς, ο κ. Σαράκης έχει ένα γραφείο κυρίως εξειδικευμένο, φαίνεται, σε τέτοιου είδους «δύσκολες» αλλά και προσοδοφόρες, αν τουλάχιστον κρίνουμε από το τράφικινγκ, υποθέσεις.

Η Νέα Δημοκρατία τον διέγραψε από τις τάξεις της μόλις ανέλαβε τους Χρυσαυγίτες, μια και δεν θέλει να είναι μέλος της ένας δικηγόρος που ασκεί νόμιμα καθήκοντα, αλλά πολιτικά απαράδεκτα για το κόμμα τους.

Δεν διανοήθηκε βέβαια, κρίνοντας εκ των πράξεών της, να διαγράψει από τις τάξεις έναν δικηγόρο-μέλος της επειδή υπερασπίζεται τράφικερς. Τον διέγραψε όταν το πολιτικό της συμφέρον συγκρούστηκε με την υπεράσπιση των Χρυσαυγιτών. Δηλαδή, το πολιτικό μέτρησε πάνω από το κοινωνικό και, δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει μόνο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.