Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών συμμετέχει στα δρώμενα στο Μοναστηράκι με την: Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, γυναικείες οργανώσεις και ανένταχτες

Σ’ όλο τον κόσμο οι γυναίκες  οργανώνονται και πρωτοστατούν στις δράσεις αλληλεγγύης, ανθρωπιστικής συμπαράστασης και φροντίδας των αναξιοπαθούντων. Έτσι και στο σύλλογο καρκινοπαθών γυναίκες εμπνεύστηκαν και  τον ίδρυσαν. Ακόμη,  παρ’ όλο που συμμετέχουν και τα δύο φύλα, οι γυναίκες είναι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών. Γι αυτό σήμερα  την ημέρα της γυναίκας ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των γυναικών όλου του κόσμου διεκδικώντας τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών, για ειδικές παροχές όπως κοινωνικής και προνοιακής φροντίδας στο σπίτι, ασφαλιστικά δικαιώματα, πρόληψη.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.”Αθηνών, ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004, με σκοπό να προσφέρει ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη σε κάθε νέο ασθενή και την οικογένειά του.

Στόχος του Συλλόγου είναι να αποτελέσει στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, του χειρουργείου και των θεραπειών, να αποτελέσει χώρο ανταλλαγής εμπειριών & συναισθημάτων με στόχο την αλληλοβοήθεια και τη δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών  (υγειονομικών, κοινωνικών, εργασιακών), ώστε να ανατραπεί η αμηχανία και ο φόβος που συνοδεύει την ασθένεια του καρκίνου στην κοινωνία.

Εδώ και αρκετό καιρό ο σύλλογος συγκεντρώνει  φάρμακα  από δωρητές και τα δίνει σε ασθενείς που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Μέσα από ένα δίκτυο οργανωμένο και σε συνεργασία  με νοσοκομεία κοινωνικά ιατρεία,  και γηροκομεία πολλοί ασθενείς με οικονομική δυσκολία έχουν μπορέσει να λύσουν προβλήματα.

Επίσης ο σύλλογος καρκινοπαθών ΚΕΦΙ ενημερώνει επεξηγεί και στηρίζει στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους  όλους τους ασθενείς , χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, εθνικότητας, οικονομικής κατάστασης, ηθικών και πολιτικών πεποιθήσεων.

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών, Αιτωλίας 33-35, 115 23, Αθήνα, τηλ.: 210 6468222, 210 3244390, fax: 210 6468221

www.anticancerath.gr

e-mail: info@anticancerath.gr