Στο Φύλο Συκής λάβαμε το εξής μήνυμα από μια αναγνώστρια και το δημοσιεύουμε. Αφορά την εκπομπή “Εδώδιμα κια αποικιακά” στον σταθμό “Στο Κόκκινο”. 

ΦΣ

 

Την Πέμπτη 09 Απρίλη 2013, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ραδιοσταθμού Στο κόκκινο 105.5 FM Αλέξης Βάκης, επέλεξε να ανοίξει την εκπομπή του «Εδώδιμα και αποικιακά» με το τραγούδι “το αγριοκόριτσο”, ως αφιέρωμα στη μνήμη του Απόστολου Καλδάρα που συνέθεσε τη μουσική για το εν λόγω τραγούδι.

Πήρα τηλέφωνο στο σταθμό να πω -ευγενικά- το εξής: ότι το τραγούδι απέχει πολύ από το να είναι χαριτωμένο (όπως φάνηκε να το βρίσκει ο παραγωγός) και ότι η επιλογή του προσβάλλει το γυναικείο ακροατήριο του σταθμού το οποίο δεν είναι διόλου αμελητέο.

Ο Αλέξης Βάκης επέλεξε να απαντήσει κάτι του στυλ “ε, αυτή είναι η γνώμη σου” και μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα πριν καν ολοκληρώσω την πρότασή μου.

Δε θέλω να το σχολιάσω. Μόνο να το καταγράψω. Να καταγράψω αυτό το “δείγμα γραφής” από το ραδιοσταθμό του κόμματος που αποτελεί το βασικό κορμό ενός πολιτικού σχηματισμού που φέρει τρεις σημαίες στο σήμα του: την πράσινη, την κόκκινη και τη μωβ.

Με αγάπη για το σταθμό,

Ειρήνη Αποστολίδου

 

οι στίχοι του τραγουδιού

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=3731

και η εκπομπή

http://stokokkino.gr/ekpompes/edodima-kai-apoikiaka/2013-04-09.mp3/view