Δελτίο Τύπου

ALTER SUMMIT

Αθήνα, 7 και 8 Ιουνίου – Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ

 

Με τη συμμετοχή 100 οργανώσεων από 20 χώρες από όλη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική συνέλευση του Alter Summit στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το Σαββατοκύριακο. Από πλευράς ελληνικής οργανωτικής επιτροπής συμμετείχαμε 7 εκπρόσωποι  και τονίσαμε ιδιαίτερα όλες τις πλευρές της διοργάνωσης και της προετοιμασίας, οργανώσαμε τις συνεργασίες με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κινήματα για κάθε θέμα, και μας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη. Το στοίχημά μας, όπως είπαμε, είναι ότι θα έχουμε τον Ιούνη μια άρτια διοργάνωση.

Υιοθετήθηκε το Μανιφέστο των Ευρωπαϊκών Λαών μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις από όλα τα παρόντα κινήματα, το οποίο και θα δημοσιευθεί σε 3 ημέρες σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Το μανιφέστο αυτό θα παρουσιαστεί στην Αθήνα σε γιορταστική εκδήλωση, στις 7 Ιουνίου, στις 6.00 μ.μ., με ομιλίες, βίντεο, χαιρετισμούς. Στην εκδήλωση αυτή αναμένονται πολλές χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, κοινότητες μεταναστών καθώς και εκατοντάδες αντιπρόσωποι από τις 200 ευρωπαϊκές οργανώσεις που έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, αλλά και ακτιβιστές και ακτιβίστριες από νέα ευρωπαϊκά κινήματα, όπως των Πλατειών και του Blockypy Frankfurt που έχει μαζικές δραστηριότητες κοινωνικής ανυπακοής στις 31 Απριλίου και 1 Ιουνίου.

Επίσης, θα υπάρξουν εκδηλώσεις τύπου καραβανιού την προηγούμενη της εκδήλωσης εβδομάδα, σε Γαλλία, Ιταλία, Φρανκφούρτη, Βιέννη, και αλλού (οι προετοιμασίες σε εξέλιξη)

Ήδη από ελληνικής πλευράς στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν περισσότερες από 50 κοινωνικές οργανώσεις, δίκτυα αλληλεγγύης, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ και κοινωνικά κινήματα, ενώ ο κατάλογος είναι ανοιχτός και έχουμε καθημερινά νέες εγγραφές.

Οι συνελεύσεις έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές οργανώσεις.

Δημόσια εκδήλωση-συζήτηση για το Alter Summit στην Αθήνα, Δευτέρα 20 Μαίου στις 19.30, Τσαμαδού 14, κήπος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για αυτό σας περιμένουμε! 

 

Το πρόγραμμα των 2 ημερών σε τίτλους:

Παρασκευή και Σάββατο :

 • Φεμινιστική συνέλευση με την οποία ανοίγει το Φόρουμ
 • Η Λιτότητα σκοτώνει: Η επίθεση στη δημόσια Υγεία – διεκδικώντας το δικαίωμα στην υγεία για όλους-όλες
 • Αντίσταση στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας – Υπερασπιζόμενοι το μέλλον των επόμενων γενιών
 • Μετανάστες, πρόσφυγες, σύνορα, κρίση και Ευρώπη Φρούριο
 • Ένας χωρίς στέγη – Όλοι-όλες στο δρόμο: Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή κατοικία
 • Αγώνας ενάντια στη Φτώχια και αντίσταση στη διάλυση του κράτους Πρόνοιας στην Ευρώπη: Κοινωνικά Δικαιώματα για όλους-όλες
 • Χρεωμένοι λαοί – Παράδεισος για τις Τράπεζες
 • Αλληλεγγύη εν δράσει: Η Ευρώπη των από κάτω στο Προσκήνιο
 • Στρατιωτικές επεμβάσεις και μιλιταρισμός – κινήματα για ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη
 • Ακροδεξιά, ναζισμός και νέος φασισμός στην Ευρώπη – κράτος εξαίρεσης και καταστολής
 • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών και τη λεηλασία των φυσικών πόρων
 • Συρρίκνωση της δημοκρατίας, συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού και μορφές άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας
 • Εργασία – επισφάλεια – ανεργία: τα δικαιώματα που χάνονται, οι εξαιρέσεις που έγιναν κανόνας και η οργάνωση της αντίστασης
 • Καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος: εμπορευματοποίηση και κερδοσκοπία

Η ευρωπαϊκή συνάντηση θα κλείσει με μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιουνίου το απόγευμα, με θέμα την αντίσταση στα μέτρα λιτότητας και τη φασιστική απειλή.

 

Περισσότερες πληροφορίες:  http://altersummit2013.blogspot.gr/

Επίσημο Ευρωπαικό site : www.altersummit.eu

Επικοινωνία:  altersummit.athens2013@yahoo.gr

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!