του Μάκη Νοδάρου

Μια άγνωστη και ανατριχιαστική πτυχή της άθλιας και επί σειρά ετών εκμετάλλευσης των χιλιάδων αλλοδαπών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, που σχετίζεται με υποθέσεις trafficking, αποκαλύφθηκε χθες μέσω καταγγελίας πολίτη στο διαδίκτυο την οποία επιβεβαίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την δραστηριότητα αλλοδαπών μαστροπών από την Βουλγαρία και τη Ρουμανία οι οποίοι προωθούν οργανωμένα στην πορνεία κυρίως νεαρές ομοεθνείς τους που τις μεταφέρουν από άλλες περιοχές της πεδινής Ηλείας.

Κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν στην «Ε» ότι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και ειδικά τις ημέρες που πληρώνονται οι αλλοδαποί εργάτες, κυκλώματα μαστροπών μεταφέρουν με τρία αυτοκίνητα, στην κεντρική πλατεία της πόλης τις νεαρές αλλοδαπές τις οποίες αφού τις παρουσιάσουν στους αλλοδαπούς εργάτες, στην συνέχεια τις εξωθούν με τη βία στην πορνεία έναντι 20 ευρώ ανά πελάτη.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι αλλοδαπές είναι κυρίως νεαρά κορίτσια  από 20 εως 25 ετών πολλά από τα οποία  αναγκάζονται από τους μαστροπούς να δεχθούν μέσα σε ελάχιστες ώρες ακόμα και 30 «πελάτες».

Οι «συναντήσεις» των με την βία εκδιδόμενων γυναικών και των αλλοδαπών εργατών πραγματοποιούνται μέσα στα αυτοσχέδια παραπήγματα της ντροπής και δίπλα από τις καλλιέργειες φράουλας αλλά και σε απομονωμένα σπίτια και σημεία του χειμάρρου «Ρούσκουλα»…

«Η εικόνα είναι τραγική και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η Πολιτεία και να δώσει λύση στην αθλιότητα και στην εκμετάλλευση αυτών των γυναικών» – ανέφεραν  κάτοικοι της περιοχής.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την ανησυχία μας για τα όσα αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν στην συγκεκριμένη περιοχη σε βάρος των αλλοδαπών γυναικών. Ζητάμε από την τοπική κοινωνία να αντιδράσει και να αποτρέψει με καταγγελίες προς τις διωκτικές Αρχές αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού, εκμετάλλευσης και πορνείας σε βάρος των αλλοδαπών γυναικών» – δήλωσε στο www.apokalypseis.com η Σίσσυ Βωβού μέλος της Πρωτοβουλίας για της Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

«Ενημερωθήκαμε από τα δημοσιεύματα. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το θέμα. Άμεσα θα ερευνήσουμε την υπόθεση και πράξουμε τα νόμιμα» – δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

*Ο Μάκης Νοδάρος είναι δημοσιογράφος με βάση την Αμαλιάδα, έχει κάνει πολλές φορές ρεπορτάζ και αποκαλύψεις για θέματα ρατσισμού και δικαιωμάτων των γυναικών, τράφικινγκ και άλλα. Έχουμε συνεργαστεί μαζί του αρκετές φορές, ιδιαίτερα για τις επανειλημμένες δίκες της Όλγας Μπ. στην Πάτρα, αφού η υπόθεση είχε διαδραματιστεί στην Αμαλιάδα, και τελεσιδίκησε το 2004 με την απαλλαγή του αστυνομικού που κατηγορείτο για το βιασμό της και για συμμετοχή στο τράφικινγκ. Έχει συχνά δεχθεί απειλές και επιθέσεις από πολλές πλευρές από κάποιους που θίγονται από την αποκαλυπτική δημοσιογραφία του, οι οποίοι, φυσικά, έχουν παραμείνει άγνωστοι. – Σ.Β.

Πηγή: αποκαλύψεις