ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάθε κοινωνικός αγώνας εκφράζει τις ουσιαστικότερες ανάγκες της κοινωνικής ομάδας που τον διεξάγει. Όταν οι παραδοσιακές μορφές διεκδίκησης αχρηστεύονται και το κοινωνικό συμβόλαιο ακυρώνεται, τότε είναι θεμιτό και αναγκαίο η οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα που πλήττεται να καταφεύγει και σε “ανορθόδοξες” ή μη επιτρεπτές από το σύστημα μορφές πάλης.

Οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα δημόσιας παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί σαν τελευταίο αμυντικό τους όπλο προχωρούν σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κόντρα σε όλες τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον τους, κόντρα στο απαράδεκτο μέτρο της επιστράτευσης, στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε λοιπόν και εμείς στη σύσκεψη φορέων, κινημάτων, συλλογικοτήτων, την οποία διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Μάη, στις 18.00, στο θέατρο Κήπου (απέναντι από τη ΧΑΝΘ). Επίσης, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται για την Πέμπτη 16 Μάη στη Θεσσαλονίκη (η ώρα και το μέρος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα).

Σε έναν αγώνα ενάντια στην αύξηση του ωραρίου, που οδηγεί σε μαζική απόλυση 10.000 εκπαιδευτικών, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι στρέιτ και οι τρανς της HOMOphonia ενώνουμε την οργισμένη κραυγή μας μαζί τους φωνάζοντας:

 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 

Τρίτη, 14 Μάη 2013

              HOMOphonia-Thessaloniki Pride

 

www.thessalonikipride.com.gr

homophonia.thess.pride@gmail.com