Δύο εκατομμύρια ευρώ έχει κοστίσει η δημιουργία του πρώτου σπιτιού της Μπάρμπι, που κατασκευάστηκε στο Βερολίνο.

Για πολλά κορίτσια αποτελεί το μεγαλύτερο όνειρο. Για ορισμένους μπαμπάδες είναι ένας ροζ εφιάλτης. Και κάποιοι ακτιβιστές μιλούν για σκάνδαλο.

Ο λόγος για το πρώτο σπίτι της Μπάρμπι στον κόσμο, το οποίο εγκαινιάζεται αύριο στο Βερολίνο. Στον προαύλιο χώρο λειτουργεί ένα συντριβάνι σε σχήμα μεγάλης γόβας, ενώ για να φτάσεις στην κεντρική είσοδο του κτιρίου των 2.750 τ.μ. ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια μίας ροζ σκάλας.

Μέσα στη βίλα υπάρχει κουζίνα για να ψήνεις κέικ, ένα σαλόνι με πιάνο (εννοείται σε ροζ χρώμα), στην κρεβατοκάμαρα προβλέπεται ένα υπέρδιπλο κρεβάτι με ουρανό και -το καλύτερο- η ντουλάπα με τα 250 ζεύγη παπουτσιών είναι προσβάσιμη με τα πόδια! Από το μπάνιο δεν λείπει βεβαίως ένα τραπέζι με όλα τα σύνεργα μακιγιάζ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες.

Στον εικονικό κόσμο της Μπάρμπι είναι ακόμη και το φως ροζ.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ για τα παιδιά και 15 για τους ενήλικες, ενώ υπολογίζεται ότι στα αυριανά εγκαίνια θα προσέλθουν εκατοντάδες φίλοι της ξανθιάς κούκλας.

Την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα χαλούν οι διαμαρτυρίες ακτιβιστών με επικεφαλής τον Μίχαελ Κοσίτσκι, που ασκεί κριτική στα πρότυπα της γυναίκας τα οποία προβάλλει στα κορίτσια η Μπάρμπι: «Σε αυτόν τον κόσμο έχουν να επιλέξουν μόνον ανάμεσα σε δύο καριέρες. Του μοντέλου ή της ποπ σταρ!».

Οι φράχτες γύρω από το σπίτι έχουν γεμίσει με συνθήματα εναντίον της Μπάρμπι, ενώ και στο Facebook έχει δημιουργηθεί η σελίδα «Occupy Barbie Dreamhouse» (δηλαδή «καταλάβετε το ονειρεμένο σπίτι της Μπάρμπι») με περίπου 2.000 like μέχρι τώρα.

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel, που κατασκευάζει τις Μπάρμπι, απορρίπτει πάντως αυτές τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «η Μπάρμπι δεν ενσαρκώνει πλέον μόνον μία καλλονή της παραλίας, αλλά επίσης μία πλαστική χειρούργο ή μία υποψήφια πρόεδρο».

Πηγή: Τα Νέα