αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Ένας 31χρονος, κάτοικος Κορωπίου συνελήφθη καθώς σύμφωνα με την αστυνομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια προέβαινε σε βιασμούς και ληστείες γυναικών στις περιοχές του Αγίου Στεφάνου, της Ερυθραίας και του Διονύσου Αττικής.

Ο κατηγορούμενος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ονομάζεται Νικόλαος Π. Κουρέας, και διέμενε στο Κορωπί Αττικής. Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.

Ο συλληφθείς επέβαινε κάθε φορά σε διαφορετικό αυτοκίνητο για να μην δημιουργεί υποψίες και πήγαινε στον Άγιο Στέφανο, την Ερυθραία και τον Διόνυσο, όπου, αφού παραπλανούσε τα θύματά του, λέγοντάς του ότι θα τα μεταφέρει στον προορισμό τους, τα οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες και τα βίαζε.

Μάλιστα κτυπούσε τις ημέρες που είχαν απεργία τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο δράστης πήγαινε στις εν λόγω περιοχές, διότι, λόγω του επαγγέλματός του (μαρμαράς) τις γνώριζε καλά, αφού είχε επισκεφτεί πολλές φορές τα λατομεία Διονύσου.

Εκτός από τις τρεις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν ερευνώνται και άλλες, με βάση το γενετικό υλικό που έχει βρεθεί και θα συγκριθεί με το DNA του συλληφθέντος.

Ο εντοπισμό του κατηγορούμενο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έγινε μετά την κατάθεση του τελευταίου θύματός του. Κατέγραψε το αριθμό του αυτοκινήτου του 31χρονου και έτσι οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση έφτασαν στον εντοπισμό του.

Όταν συνελήφθη (είναι παντρεμένος από 20 χρονών) και ρωτήθηκε γιατί έκανε τους βιασμούς, ανέφρε γιατί έχει δεχτεί απόρριψη από τις γυναίκες του περιβάλλοντός του.

Όπως κατέθεσαν τα θύματά του, ο δράστης τα απειλούσε με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα και αφού ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τια εγκατέλειπε, αφού άρπαζε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 31χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης τριών περιπτώσεων, που έγιναν στην περιοχή του Διονύσου την 08-12-2009, την 16-12-2010 και 25-01-2013, σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών (18, 65 και 42 ετών αντίστοιχα).

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του, ενώ με σχετική εισαγγελική διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Η αστυνομία παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: Έθνος

ΥΓ: Ο πρωτότυπος τίτλος του άρθρου είναι “Συνελήφθη ο δράκος των βορείων προαστίων”, έκφραση με την οποία διαφωνούμε. Θεωρούμε όμως ότι η πληροφορία που περιέχει το άρθρο είναι σημαντική και για αυτό το αναδημοσιεύουμε.