της Σίσσυς Βωβού

Όχι μόνο ως βιαστής, αλλά και για συμμετοχή σε δίκτυο μαστροπίας που οργάνωνε πάρτι για κυρίους σαν τον εαυτό του κατηγορείται τώρα ο Στρος Καν. Όπως γράψαμε πρόσφατα στο Φύλο Συκής, στη Γαλλία είχε συσταθεί επίσημη επιτροπή από δικαστές για να εξετάσει αυτές τις κατηγορίες και τώρα το πόρισμά της είναι καταπέλτης για τον πρώην ισχυρό άνδρα της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Μην ξεχάσουμε ότι τα πάρτι αυτά είχαν διεθνικό χαρακτήρα, τόσο ως προς τις εκδιδόμενες γυναίκες που στρατολογούνταν από διάφορες χώρες όσο και ως προς τους πολυτελείς πορνοπελάτες, στυλοβάτες ενός κόσμου ηθικού, αγγελικά πλασμένου.

Είναι εντυπωσιακό πόσο τα γυναικεία δικαιώματα και οι νόμοι για την προστασία των γυναικών από τη βία και το βιασμό μπορεί κατά καιρούς να έχουν θεαματικά αποτελέσματα και  να διδάσκουν ότι όλα τα πράγματα έχουν όρια.

Πάντως δεν θεωρούμε ότι ο βιασμός και η μαστροπία εκπορεύονται μόνο από τους πλούσιους και διάσημους του συστήματος, τους οποίους μισούμε έτσι κι αλλιώς. Το γυναικείο κίνημα πρέπει να αντιμετωπίσει συστηματικά αυτό το κακούργημα απέναντι στις γυναίκες και στην αυτονομία του γυναικείου σώματος, τόσο με ενημέρωση όσο και με πίεση προς τις δημόσιες αρχές να αντιμετωπίζουν τις καταγγελίες με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα τέτοιο κακούργημα. Κι αν γίνει αυτό, τότε θα ενθαρρυνθούν και οι γυναίκες που είναι θύματα βιασμού ή μαστροπίας να καταγγείλουν και να ζητήσουν δικαιοσύνη, και δεν θα κρύβουν μέσα στην τραυματισμένη καρδιά ενός τραυματισμένου σώματος ένα δια βίου τυραννικό μυστικό.

 

Σχετικά άρθρα:

Στη διεθνή καταφρόνια ο Ντομινίκ Στρος Καν

Το μάθημα της καμαριέρας

Η κατασκευή ενός αθώου

… Και η δικαιοσύνη ήταν απέξω

Μεταξύ μας… δεν πειράζει