Οι διαδηλωτές ζήτησαν την απελευθέρωση των μελών του συγκροτήματος υπενθυμίζοντας ότι η 25/11 ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών.

Περίπου 50 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρώμη, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Να πας εσύ στη Σιβηρία», και εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στις τραγουδίστριες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, στο κέντρο της Ρώμης, όπου θα διανυκτερεύσει ο Πούτιν μετά το δείπνο που θα του παραθέσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Λίγο πριν διαλυθούν, με την επέμβαση της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι πρόλαβαν να ανοίξουν ένα πανό όπου είχαν γράψει το σύνθημα «Φτύνουμε τον Πούτιν, η εξέγερση είναι υπόθεση των κοριτσιών, ελευθερώστε τις Pussy Riot», υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών.

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στην Ιταλία για διήμερη επίσκεψη. Το απόγευμα της Δευτέρας συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο, και το πρωί της Τρίτης θα πάει στην Τεργέστη για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η μία από τις δύο φυλακισμένες τραγουδίστριες του συγκροτήματος, έφτασε στη Σιβηρία όπου βρίσκεται το στρατόπεδο εργασίας στο οποίο θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της. Η Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών επειδή στις αρχές του 2012 τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» εναντίον του Πούτιν μέσα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Πηγή: left.gr

 

[youtube width=”640″ height=”360″]http://youtu.be/T4Uek3qKLHY[/youtube]

 

[youtube width=”640″ height=”360″]http://youtu.be/HgkTjhadIGU[/youtube]